Mesleğini yarım asırdır ilk günkü hevesle yapıyor

Mesleğini yarım asırdır ilk günkü hevesle yapıyor

Mesleğini yarım asırdır ilk günkü hevesle yapıyor

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da koltuk döşemeciliği yapan 61 yaşındaki Metin Yaprak, 50 yıllık mesleğini ilk günkü hevesle sürdürüyor.
Doğduğu, büyüdüğü ve meslek öğrendiği mahallede geçimini sürdüren, aynı zamanda harabe denilen, çöpe atılan koltukları alıp onaran Metin Yaprak, bu işi yapan nadir insanlardan olduğunu, çırak yetiştiremediklerini söyledi. Bu işe 11 yaşından başladığını belirten ve çırak yetiştirmekte zorlandığını vurgulayan Yaprak, “50 yıldır bu mesleği yapıyorum. Eski koltuk takımlarının kumaşlarını değiştirip yeniliyorum, modellerini değiştiriyorum. Şu anda çırak yetiştiremiyoruz, biz son nesil olarak kaldık. Bu şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar çırak istediğimiz halde bulamıyoruz” dedi.
Mesleğin yavaş yavaş kaybolduğunu söyleyen Yaprak, “5 yıla kadar bu işi yapan kalfa ve usta bulunmayacak. Biz Antakya’da 3 kişiyiz şu an. En büyük olan benim, benden sonra 2 kişi daha bu mesleği yapıyor” ifadelerini kullandı.
Mesleğin kaybolmasını istemeyen Yaprak, “Modeli geçti atılsın denilmesin. Tamir yapılıp kullanılsa daha iyi olur. Hem meslek devam eder hem işçi yetişir hem de para kazanılır. Biz çok şükür yine para kazanıyoruz ama nesil yetişmiyor” diye konuştu.


Güncel 6.04.2021 10:07:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Garanti BBVA, Antalya-Alanya Otoyolu finansmanında sürdürülebilirlik koordinatörü oldu

2

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

3

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

4

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

5

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

6

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi

7

İstanbul Atlas Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğine yeni isim

8

Mersin'de ilkokul öğrencileri tarihi mekanların hem maketini hem resmini yaptı

9

DeFacto'dan Layering Koleksiyonu ile kişiselleştirilmiş parfüm deneyimi

10

Adana'da "Okulum Renklensin" projesinin protokolü imzalandı