Tarih: 20.08.2020 17:00

Meslek liselerinde Maraş dondurması ustaları yetiştirilecek

Facebook Twitter Linked-in

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Il Milli Egitim Müdürlügü ve MADO firmasi is birliginde, meslek liselerinde dondurma ustasi yetistirilmesi için protokol imzalandi.

Firmaya ait bir isletmede gerçeklestirilen protokol imza töreni ve tanitim programina, Il Milli Egitim Müdürü Cemal Yilmaz, MADO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kanbur ve eski Milli Egitim Bakani Mehmet Saglam katildi.

Paydaslarin imzaladigi ve gida sektöründe ihtiyaç olan nitelikli is gücünün yetistirilmesine katki saglamasi hedeflenen protokolle, meslek liselerinde olusturulacak bölümde, ögrencilerin Maras dondurmasi üzerine egitim alarak ustalasmasi amaçlaniyor.

Il Milli Egitim Müdürü Yilmaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, ögrencilerin yetistirilmesi için hazirlanan projeden mutlu oldugunu söyledi.

Protokol kapsaminda egitime alinacak ögrencilerin mülakatla belirlenecegini ifade eden Yilmaz, "Kurul olusturduk ve ögrencilerin nasil alinip yetistirilecegi konusundaki hususlari belirledik. Meslek lisesi 9. sinifi okuyan 90 ögrencimizin içerisinden egitim için müracaatlar alindi." dedi.

Kanbur ise eskisi gibi usta, çirak yetismeyen sektörün daha ileri gidebilmesi için böyle bir egitime ihtiyaç oldugunu belirtti.

Istihdam alanlarini daha fazla genisletmeyi amaçladiklarini dile getiren Kanbur, sunlari kaydetti:

"Dünyada sürekli büyüyen dondurma sektörüne paralel olarak nitelikli eleman ihtiyaci sorun oluyor. Hem bunu önlemek hem de öncü olmak maksadiyla burada bulunuyoruz. Insallah bu okullarda yetisen gençlerimizle Kahramanmaras ismi ve Türk bayraginin daha fazla tanitilmasinda rol almayi planliyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —