Meslek liselerinin yenilenmesini hedefleyen SEUP'un tanıtım toplantısı yapıldı

Meslek liselerinin yenilenmesini hedefleyen SEUP

Meslek liselerinin yenilenmesini hedefleyen SEUP'un tanıtım toplantısı yapıldı

ADANA (AA) - Adana'da, Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügünce meslek liselerini yenilemek, ögrencilere dogrudan destek saglamak ve sosyal uyum etkinlikleri düzenlemek amaciyla yürütülen Mesleki ve Teknik Egitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) tanitildi.

Vali Süleyman Elban, kentteki bir otelde düzenlenen projenin tanitim toplantisinda, SEUP'un, istihdam ortaminin saglanmasi açisindan çok anlamli oldugunu söyledi.

Türklerin ve Suriyelilerin, sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirligini ve yeterliliklerini iyilestirerek onlari mesleki egitime tesvik etmesi açisindan projenin çok anlamli oldugunu aktaran Elban, "Daha fazla okulu ve genci bu ise dahil ederek SEUP'un kentte maksimum seviyede uygulanmasi için gayret edecegiz. Suriyelilerin ülkemiz içerisindeki yasama uyumlari büyük önem arz ediyor. Bu proje, Türk ve Suriyeli gençlerin, istihdama daha rahat katilmalarini hedefliyor." diye konustu.

- Adana'da 6 okulda uygulanacak

Milli Egitim Bakanligi Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Baskani Sennur Çetin de Avrupa Birligi tarafindan desteklenen proje kapsaminda, pilot iller Istanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mersin, Adana ve Hatay'da 55 mesleki ve teknik lisede yaklasik 1150 atölyenin yenilenecegini kaydetti.

Projenin bilisim, elektrik elektronik, güzellik ve saç bakim hizmetleri, makine teknolojisi çocuk gelisimi ve egitimi gibi 22 meslek alanini kapsadigini dile getiren Çetin, SEUP kapsaminda 444 atölyenin tadilat ve donanimlarinin tamamlandigini belirtti.

Çetin, proje kapsaminda Adana'da daha çok dezavantajli bölgelerde olan ve Suriyelilerin bulundugu 6 okulun belirlendigini anlatarak, "Alti okulumuzda su anda sadece 3 alanda yaklasik 21 milyonluk donanim ve altyapi destegi saglandi. Projeyle yüzde 60'i Suriyeli, yüzde 40'i da Türk ve ögrencileri destekliyoruz. Projemiz 8 ilde 55 okulda yürütülmekte ve bütçesi 50 milyon avro." ifadesini kullandi.

Konusmalarin ardindan proje tanitildi.



Yurt Dünya 4.11.2020 12:45:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı