Meslek liseliler hem yardımcı oluyor hem de el becerilerini geliştiriyor

Meslek liseliler hem yardımcı oluyor hem de el becerilerini geliştiriyor

Meslek liseliler hem yardımcı oluyor hem de el becerilerini geliştiriyor

Karabük’te meslek lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gidip elektronik eşyalar ile elektrik tesisatlarının bakım ve onarımlarını yapıyor.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor’ projesi çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek elektronik eşyalar ile elektrik tesisatlarının bakım ve onarımlarını yapıyor. Öğrenciler bu proje sayesinde okulda öğrendikleri bilgileri gittikleri evlerde pratik hale getirerek el becerilerini geliştirme imkanı yakalıyorlar.
Öte yandan proje ile öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, ihtiyaç sahiplerine yardım etme, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeleri, hoşgörülü, saygı ve sevgi, meslek ve sanata duyarlı, başarılı kişiler olarak yetişmeleri hedefleniyor.
Meslek lisesi 12. Sınıf öğrencisi olan Abdullah Eliyi, proje çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik arızalarını onarmakla görevli olduklarını belirtti. Yusuf Efe Başören de, proje sayesinde okulda öğrendikleri bilgileri gittikleri evlerde pratik hale getirdiklerini söyledi.


Güncel 29.01.2023 13:29:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor