Metro Türkiye Bocuse d'Or Avrupa Finali için gün sayıyor

Metro Türkiye Bocuse d

Metro Türkiye Bocuse d'Or Avrupa Finali için gün sayıyor

İSTANBUL - Metro Türkiye ve Bonna'nın desteğiyle Şef Emre İnanır ve ekibi, Bocuse d'Or Avrupa seçmelerinde Türkiye'yi temsil edecek.

Metro Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, 19-20 Mart'ta Norveç'in Trondheim şehrinde yapılacak seçmelerde 20 ülke yarışacak.

Dünyanın prestijli şef yarışmalarında biri olarak kabul edilen seçmelerde, Türkiye'yi temsil edecek takım İstanbul'daki Çırağan Sarayı'nda bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türüng, ekibin 10 yılı aşkın süredir ana sponsoru olduklarını belirterek, "Türk mutfağının bilinirliğinin artmasını, değerlerinin korunmasını ve şefleriyle birlikte dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlama misyonumuz doğrultusunda pek çok yatırım yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeme-içme platformu olarak hayata geçirdikleri "Gastronometro" mutfaklarından birini Bocuse d'Or yarışma mutfağı olarak tasarladıklarını aktaran Türüng, "Türkiye seçmelerinde jüriden en yüksek puanı alarak ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Şef Emre İnanır ve ekibinin Avrupa finallerinde de büyük bir başarı sergileyeceğine olan inancımız tam. Türkiye'deki ev sahipliğimiz ardından tüm gücümüzle Norveç’te düzenlenecek yarışmada da şefimizin ve ekibinin yanında olmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bonna Genel Müdürü Erbil Aşkan da yarışmanın Türk mutfağını dünya gastronomi platformunda tanıtmak adına büyük bir fırsat olduğunu aktardı.

Yarışmanın yetenekli şeflerin yarıştığı ve tanıtıldığı önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Aşkan, takımının ana sponsoru olarak her anlamda kendilerinin yanında olacaklarının altını çizdi.

Aşkan, Avrupa ve dünya seçmelerinde "Platinum" sponsorluklarıyla şeflerle destek vereceklerini bildirerek, "Türk mutfağını ve şeflerimizi dünyaya tanıtacak bu etkinliğin bir parçası olmaktan ve gelecek vadeden şeflerimizi desteklemekten mutlu ve gururluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ortaya koyduğunuz tabağa değer katmanız isteniyor"

Bocuse d'Or Türkiye Akademi Başkanı Mehmet Gökise ise takımın 20 Mart'ta 6 numaralı mutfakta yarışacağının bilgisini paylaştı.

Yarışmada her sene şefleri sınırlarını zorlayacak yeni kurallar geldiğini belirten Gökise, "Şeflere dünya çapında büyük bir prestij ve çevre sağlıyor. Bu yarışmaya katılırken iki önemli nokta var; birincisi çok iyi bir şef olmanız, ikincisi kendi mutfak kültürünüzü, tekniklerini çok iyi bilmeniz ve bu bilgiyi modern dünyanın teknikleriyle birleştirerek ortaya koyduğunuz tabağa değer katmanız isteniyor." ifadelerini kullandı.

Gökise, rakiplerin çok güçlü ve tecrübeli olduğunu ancak onların önünde olmak için çalıştıklarını aktararak, "Bocuse d'Or, uzun bir maraton her sene edindiğimiz tecrübe, hem yarışan ekibe hem de önümüzdeki yıllarda ülkemizi temsil edecek şeflere bir pusula görevi görüyor. Bugün yapılan tüm yatırımlar edinilen tecrübe ile birleştiğinde podyumun değişmez ülkelerinden biri de biz olacağız." açıklamasında bulundu.



Ekonomi 23.02.2024 12:59:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı