MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı'dan kentteki vaka sayısı değerlendirmesi:

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı'dan kentteki vaka sayısı değerlendirmesi:

MERSIN (AA) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsari, kentteki vaka sayilarina iliskin, Mersin'in hizli artis yasayan iller arasinda oldugunu bildirdi.

Çamsari, gazetecilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecini bastan beri kontrol altinda tutmaya çalistiklarini söyledi.

MEÜ Tip Fakültesi Hastanesi'ndeki saglik personelinin özverili sekilde çalismalarini sürdürdügünü dile getiren Çamsari, "Mersin hizli artis yasanan illerden birisi. Ilk 5'te yokuz ama bir artis yasandigi kesin. Bu bayram sonrasinda daha çok dikkat çekti. Bizim hastanemizde de yüzde olarak artis oldu. Su an için yatak sikintimiz yok fakat ilerleyis hizli. Bu bizim açimizdan üzücü." diye konustu.

Çamsari, hastanedeki saglik çalisanlarinda da pozitif görüldügünü belirterek, çalisanlarda can kaybinin olmadigini kaydetti.

Bu durumun islemleri engelleyecek sekilde sikinti çikarmadigini aktaran Çamsari, "Arkadaslar büyük bir özveriyle çalisiyor. Ister istemez bulaslar oluyor. Saglik çalisanlari dahil, personelimizde bulasanlarin bir kismi da disardan bulasanlar. Her hemsire, doktor hasta oldugunda hastaneden bulasiyor gibi bir sey yok. Bunu gözden kaçirmamak gerekiyor. Sosyal hayatimizda hassas olmamiz lazim." degerlendirmesinde bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in, "MEÜ Hastanesi'nde Kovid-19 testi pozitif çikan ve ikinci testte agir semptom göstermeyenlerin evlerine gönderildigi" iddiasina iliskin Çamsari, kendisine çok rahat sekilde ulasilabilecegini belirterek, bazi vekillerin gazete üzerinden konusmayi tercih ettigini söyledi.

- "Bizde aksayan bir sey yok"

Laboratuvar güvenliginde Türkiye birincisi olduklarini vurgulayan Çamsari, söyle devam etti.

"Türkiye'nin en iyi isleyen laboratuvari burada. Bazi imkansizliklar, aksakliklar olabilir. Bu bütün Türkiye'de ziyadesiyle söz konusu olan seyler. Bizde aksayan bir sey yok. Bazi elestiriler olabilir. Tavir ve tutumlarda bizim kilavuz dedigimiz ve bakanligin bize önerdigi hareket tarzini belirleriz. Onun disina çikamayiz. Herkes bu kanunlar, kurallar, yönetmenlikler bazinda davraniyor. Bununla çelisen hareketi olanlara da biz mutlaka gerekeni yapariz. Sunu gururla söyleyebilirim kendi personelimden bugüne kadar ne burayla ilgili bir dert yanma, yer degistirme ne de eksiklik duymadim. Her söylediklerini biz yerine getiriyoruz."

Çamsari, vatandaslarin kesinlikle geri çevrilmedigine deginerek, Türkiye'nin Kovid-19 tedbir ve tedavisinde en iyisi oldugunu ifade etti.

Tedavide belli standartlarin bulundugunu vurgulayan Çamsari, su degerlendirmede bulundu:

"Kabul edilme, edilmeme durumlari vardir ve bu standarttir. Bu standartlara uyulmayan davranis oldugunda bizim haberimiz olursa zaten gerekeni yapariz. Keske bize söyleseler bir aksama oldugunu da biz de bir seyleri düzeltsek. 'Birine telefon açtik bakmadi', türü seylere anlam veremiyorum. Bizler buradayiz, 24 saat ulasilabiliriz. Hastanemize, personelimizin özverisine güveniyoruz. Bu iddiayi arastiracagim. O zaman ben de burdan cevap vereyim, o da tekrar sizi çagirsin bana cevap versin. Böyle mi yürüsün bu isler? Tibbi gereklilik içerisinde böyle bir sey oldugunu da sanmiyorum. Mutlaka arastiracagim ve bir eksiklik varsa düzeltecegim."

Çamsari, üniversite olarak önemli basarilara imza attiklarini ve kisa sürede iyi haberler paylasacaklarini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 5.09.2020 13:35:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

2

Burdur'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

3

Çukurova Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

4

Belen'de orman yangınları mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

5

Kemer'de "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi

6

Doğu Akdeniz ilçelerinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

7

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

8

Antalya'daki motosiklet kazasında yaşamını yitiren sürücü defnedildi

9

Antalya'daki festivalde 3 dakikada 323 gram acı biber yiyen kişi birinci oldu

10

Antalya ve çevre illerde "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi