Migros'tan 70'inci yıl değerlendirmesi

Migros

Migros'tan 70'inci yıl değerlendirmesi

İSTANBUL - Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Türkiye'de modern perakendenin kurucusu olan Migros’un 70 yılda bir süpermarketten çok öte bir hizmet evrenine ulaştığını ve büyük bir dönüşüme imza attığını belirterek, "Cumhuriyetin 100 yılının 70'inde Migros olarak var olmanın ve ülkemize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi,

Tort, Migros'un perakende sektöründe yarattığı dönüşümü, 70 yılda büyüyen ekosistemiyle birlikte Türkiye ekonomisine yaptığı katkıları ve şirketin Cumhuriyet'in yeni yüzyılında çizdiği yeni vizyonu ile hedeflerini düzenlenen basın toplantısında paylaştı.

Migros'un 70 yılda, bir süpermarketin çok ötesinde hizmet kapsamına ulaştığını dile getiren Tort, şunları söyledi:

"Cumhuriyet'in 100 yılının 70'inde Migros olarak var olmanın ve ülkemize değer katan sayısız ilklere ve hizmetlere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 70 yılda farklı alanlardaki hizmet ağımızla müşterinin her ihtiyacını sağlayan ve sürekli genişleyen bir yaşam evreni kurduk. Etkileşim alanımız arttıkça değerimiz de artıyor. Perakendenin bilinen sınırlarının dışına çıkıyoruz.

Migros'un yaratıcılıkta sınırı yok, içimizden yeni şirketler doğuyor. İçimizden doğan bu şirketlerle perakendeye yepyeni iş kolları kazandırıyoruz. Fiziki ve online'ı her formatımız için birleştiriyoruz. Hem fiziki mağazacılık hem de eve teslimatta beraber büyüme hedefliyoruz.

Migros Sanal Market, Migros Hemen, Tazedirekt ve Macroonline, Migros Yemek platformlarımızı ve kendi yemek markalarımızı Migros One çatısı altında birleştirdik. Online operasyonlarımızı 3 yıl içerisinde 3'e katlayacağız. Ödeme işlemleri ve finansal hizmetler sunan MoneyPay'i her 2 müşterimizden 1’inin kullanmasını hedefliyoruz."

- 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratılacak

Özgür Tort, Migros Grubu'nun katlanarak büyürken, iştiraklerinden gelen yeni hizmet alanları ile Migros'un büyümesini de aşan bir büyüme gerçekleştireceğini aktararak, "Böylece, 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratacağız. Geleceğin perakendesi için yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin en kapsamlı ve en çeşitli hizmet ağını kuruyoruz. Yarınları da müşterilerimizle ve iş ortaklarımızla birlikte yazacağız." dedi.

Migros'un büyürken, istihdamı, çiftçisi, tedarikçisi, hizmet sağlayıcıları ve iştirakleri ile Türkiye perakendesi ve ekonomisini de büyüttüğüne dikkati çeken Tort, sadece sektörün değil, Türkiye ekonomisinin büyümesinde de önemli bir katkıya sahip olduklarını söyledi.

70 yıldır Türkiye ekonomisine güç ve güven verdiklerine değinen Tort, "Eskiden paydaşlarımız, tedarikçilerimiz, nakliye firmaları, insan kaynağına destek veren partnerlerdi. Şimdi hizmet tanımımızı revize ettik, kendi iş modelimizi oluşturduk ve ekosistemimize entegre yeni paydaşlar yarattık.

Şu anda tedarikçilerimiz, kooperatiflerimiz, alım yaptığımız çiftçi ve besicilerimizle birlikte 23 bin 500 iş ortağımız var. Türkiye GSYH'si 2022'de 15 trilyon TL. 2022'de çalıştığımız 9 bin 504 tüzel kişiliğin toplam cirosu 3,5 trilyon TL." diye konuştu.

Türkiye'nin 2022 GSYH büyüklüğü ile karşılaştırıldığında bu hacmin dörtte birine denk geldiğini kaydeden Tort, ekonomik ve sosyal etkisi çok büyük bir şirket olduklarının altını çizdi.

Tort, "Tüm paydaşlarımız için Migros önce güven demek, gelecek demek. Her iki tedarikçimizden biri 10 yıldan fazladır bizimle çalışıyor. Çoğu iş ortağımız 3. kuşak. Dokunduğumuz her bir paydaşımızla çok büyük bir ekosistem yaratıyoruz. Bu dev ekosistemin yarattığı değer çok geniş bir paydaş kitlesine dağılarak yaygınlaşıyor. Migros, Türkiye ile büyüyor. Migros büyürken, ekonomik büyümeyi de yaygınlaştırıyor." şeklinde konuştu.

Tort, her bir müşterisine "Türkiye'nin iyi ki Migros'u var" dedirten güveni taşımaya devam edeceklerini söyleyerek, "Semt semt dolaşan seyyar satış kamyonlarımızla 1954'te kooperatif yapısıyla perakendeye adım attık. Milli bir şirket olarak, tamamen yerli yönetim ve yerli sermaye yapımızla ülkemizin en değerli gruplarından Anadolu Grubu bünyesinde büyümemizi sürdürüyoruz." dedi.

- "Enflasyonla mücadele için 15 bini aşkın üründe yüzde 50'ye varan indirim"

Migros Grubu İcra Başkanı Tort, trendleri ve değişen müşteri ihtiyaçlarını çok yakından takip ettiklerine değindi.

Bugün geldikleri noktada 189 kategoride 3 bin 36 marka ile ürün çeşitlerinin 50 bine yakın olduğunu belirterek, "Tüketicilerimizin en uygun fiyatla, en fazla çeşide ulaşma hakkına sahip çıkıyoruz. Paydaşlarımızla birlikte yaptığımız devamlı kampanya ve indirimlerle müşterilerimizin bütçesini koruyoruz.

Tüketicilerimizin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için yılın kalan 70 gününde 70 büyük kampanya ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15 bini aşkın üründe yüzde 50'ye varan indirimler sunuyoruz." diye konuştu.

- "Üçlü büyüme güçlü büyüme: Hedef sürdürülebilir karlı büyümeyi yakalayabilmek"

Özgür Tort, dünyadaki trendde karlı büyüme başarısı üzerine sürdürülebilir karlı büyüme kavramının geliştiğini kaydetti. "Üçlü büyüme, güçlü büyüme" olarak tanımlanan bu kapsamın sürdürülebilir karlı büyümeyi başaran firmaların fark yaratacağının altını çizdiğini söyleyen Tort, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güçlü bilanço değerlerinin yanında, hem kaynakları korumayı, hem de çevreye saygılı büyümeyi esas almak durumundayız. Migros’un geleneğinde ve geleceğinde sürdürülebilirlik var. Sürdürülebilirlik performansımızla tüm Türkiye'de ilk akla gelen 10 şirket arasındayız. 2050 karbon sıfır hedefine yönelik çalışıyoruz. En önemli karbon salımımız soğutma dolapları, aydınlatmalar ve klimadan oluşuyor.

Yani yarısı soğutucu gazlardan yarısı da elektrikten geliyor. Migros'un yıllık 600 bin MWh elektrik tüketimi var. Şirketimiz GES yatırımları ile üçte birini kendi üretme kararı aldı. Bunun için 100 milyon dolar yatırım yapacağız. 4 büyük dağıtım merkezimizin çatıları tamamlandı. Arazi gelişimi çalışmalarına devam ediyoruz. Malatya’da kurulacak sistemle 300 mağaza elektriğini karşılayacağız. 10 yılı aşkın bilgi ve deneyimimizi Sürdürülebilir İş Ortakları Ağı ile tedarikçilerimize açtık ve karbon ayak izini birlikte azaltacağız."

- "Fuarımıza katılan tedarikçilerimiz stantlarında sadece ürünlerini değil, ülkemizin üretim gücünü sergilediler"

Migros 100. Yıl Fuarı'nda, Anadolu'nun dört bir yanından gelen paydaşlarıyla, çalışanlarıyla ve müşterileriyle bir araya geldiklerini aktaran Özgür Tort, "Fuarımıza katılan tedarikçilerimiz yaklaşık 2 bin 500 marka ile stantlarında sadece ürünlerini değil, ülkemizin üretim gücünü sergilediler.

Sergilenen ürünlerin yaklaşık yüzde 50'si Anadolu'nun dört bir yanındaki üretim tesislerinden geldi. Anadolu'nun tüm renkleri Migros çatısı altında toplandı. Harbiye'de canlı çiftlik kurduk. Fuar kapsamında çalışanlarımız, iş ortaklarımız, teknoloji, BT, iletişim gibi hizmet sağlayıcılarımız ve kıymetli halkımızla, yani tüm ekosistemimizle bir arada olmanın gururunu yaşadık." dedi.



Ekonomi 27.10.2023 17:15:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı