Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

HATAY - Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyesi bir grup, Hatay'ın İskenderun ilçesinde sabah namazı için görevli olduğu camiye gittiği sırada komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürülen Hasan İnci'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Mil Diyanet-Sen İskenderun İlçe Başkanı Fatin Cambaz ve beraberindekiler, Şehit Pamir Caddesi'nde bir araya geldi.

Cambaz, burada yaptığı açıklamada, din görevlilerine yapılan saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Saldırıları kınayan Cambaz, öldürülen Hasan İnci'nin adının görevli olduğu camiye ve Kur'an kursuna verilmesini talep etti.

Konuşmaların ardından öldürülen imam için dualar okundu.

Hasan İnci, 26 Nisan'da sabah namazı için görevli olduğu Denizciler Mahallesi'nde bulunan Çamlık Camisine gittiği sırada komşusu tarafından gerçekleştirilen pompalı tüfekle saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, cinayet zanlısı komşu M.A.Ö. de tutuklanmıştı.



Yurt Dünya 2.05.2024 18:52:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklara iftar verildi

2

Alanya'da tropikal meyve üreticilerine iyi tarım uygulamasına yönelik eğitim verilecek

3

Antalya'da panelvan ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

4

Adana'da inşaat işçisi, yangında bebeğiyle birlikte kurtardığı babayla buluştu

5

İş Bankası "Daha Eşitlikçi Bir Dünya" etkinliğinde ilham veren kadınları buluşturdu

6

Burdur'da 3 araca ve bir iş yerine çarpan kamyonetin sürücüsü öldü

7

Kepez'deki okullarda öğrencilere göz taraması yapıldı

8

Garanti BBVA Yatırım "2026 Finansal Piyasalar ve Strateji Raporu"nu yayımladı

9

Türkiye'den Dünya Kadınlar Günü için 35 ülkeye 80 milyon dal çiçek

10

Nu Teknoloji operatör bağımsız özel 5G IoT altyapısı sunuyor