Milas-Bodrum Havalimanı ACI pandemi sertifikasını aldı

Milas-Bodrum Havalimanı ACI pandemi sertifikasını aldı

Milas-Bodrum Havalimanı ACI pandemi sertifikasını aldı

ISTANBUL (AA) - Milas-Bodrum Havalimani, Uluslararasi Havalimanlari Konseyi (ACI World) tarafindan olusturulan ve pandemi önlemlerini belirleyen Havalimani Saglik Akreditasyonu'nu aldi.

TAV Havalimanlari'ndan yapilan açiklamaya göre, Milas-Bodrum Havalimani ilgili tüm kriterleri karsilayarak, pandemi döneminde güvenli seyahat için olusturulan sertifikayi almaya hak kazandi.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan TAV Milas-Bodrum Isletme Koordinatörü Iclal Kayaoglu, hükümetlerin sinirlarini kapatmalari nedeniyle pandemiden ciddi sekilde etkilenen havaciligin, yeni düzenlemelere en hizli adapte olan sektörler arasinda yer aldigini bildirdi.

Salginin ortaya çikmasinin ardindan Milas-Bodrum Havalimani'nda çalisanlarin ve yolcularin sagligini korumak üzere otoritelerin belirledigi önlemleri hizlica ve tam olarak hayata geçirdiklerini anlatan Kayaoglu, su bildileri verdi:

"Sivil Havacilik Genel Müdürlügü (SHGM) tarafindan yayinlanan Havaalani Pandemi Tedbirleri Sertifikasyonunu aldik ve Avrupa Havacilik Emniyeti Ajansi (EASA) tarafindan olusturulan protokolü imzaladik. Simdi de ACI tarafindan olusturulan programa katildik. Pandeminin etkisini yitirmesi ve seyahat kisitlamalarinin kalkmasiyla birlikte yolcularimizin güvenle seyahat etmeye baslayacagina inaniyoruz."


- 10 ayda 1,4 milyon yolcuya hizmet verdi


Açiklamada yer alan bilgiye göre, TAV'in Türkiye'de islettigi Ankara Esenboga, Izmir Adnan Menderes ve Gazipasa-Alanya havalimanlari da ACI tarafindan sertifikalandirildi.

Sirketin yurt disinda islettigi Makedonya Üsküp, Tunus Enfidha ve Monastir, Suudi Arabistan Medine ve Hirvatistan Zagreb havalimanlari da akreditasyon sürecini tamamladi ve sertifika aldi.

Milas-Bodrum Havalimani ocak-ekim döneminde 1 milyon 401 bin yolcuya hizmet verdi.



Politika 27.11.2020 15:18:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı