MİLLETVEKİLİ KAYA, KÜTÜPHANELER  HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

MİLLETVEKİLİ KAYA, KÜTÜPHANELER  HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Kaya yayınladığı mesajında, bilgi ve teknoloji toplumu olarak adlandırılan günümüzde ekonomik refah seviyesi ulaşmak ve  toplumların gelişmesi açısında bilgi değerlidir.

Yaratılanların en kıymetlisi insan, insanı  diğer canlılardan ayıran en temel özelliği ise düşünebilme yeteneği ile bilgiyi üretebilme ve kullanabilme becerisidir. Büyük çabalar neticesinde  elde edilen bilgi kıymetlidir.  Bilginin kullanılması, sürekliliğinin sağlanabilmesi ise yazıyla olmuştur. Bu anlamda bilgi kaynaklarımız  arasında  önemli bir yere sahip olan kütüphaneler, bilgi toplumu olma yolundaki vazgeçilmez kurumlarımızdan birisidir. Kütüphaneler, toplumumuz değeri,  kültür ve medeniyetimizin birikimini yansıtan  en önemli hazinemizdir. Bir milletin hafızasını oluşturur.  Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi her alanda. Geçmişimizi,  geleceğe taşıyan , gençlerimize ışık tutan birer köprüdür. 

 

Bu sebeple,  günümüzün bilgi birikimini ve teknolojisini  gelecek kuşaklarımıza aktarmak için kütüphanelerimizin değerini anlamalıyız. Gençlerimizi okumaya yönlendirmeliyiz. Okumayı erken yaşta sevdirmeliyiz.  Kütüphanelerdeki kaynaklar en modern imkânlarla ve en iyi şekilde okuyucularımızın istifadesine sunulmalıdır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, çocuklarımızın yetişmesine, aziz milletimizin bilgi ve birikimlerinin artmasına, toplum ve vatandaşlık bilincinin güçlenmesine yaptığı katkılarla kütüphanelerimiz önemli görevler üstlenmektedir.

 

Biz, alimi cennet ağacı  kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Kütüphanelerimiz insanlığın ortak hafızalarıdır.

 

Bu vesile ile Kütüphanecilik haftasını kutlar, Millet Kütüphanemizde  bir kez daha emeği geçenleri tebrik ederek, Millet Kütüphanesi’nin Ankara’ya, Türkiye’ye ve tüm dünyaya hayırlı olmasını dilerim.

 



Osmaniye 25.03.2020 11:34:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı