MİLLETVEKİLİ KAYA’DAN ZORKUN YAYLASI AÇIKLAMASI

MİLLETVEKİLİ KAYA’DAN ZORKUN YAYLASI AÇIKLAMASI

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Ramazan Bayramı öncesi Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Basın Meclis Başkanı İsrafil Avcı’yı ziyaret etti.

Ziyaretinde Başkan Avcı’nın şahsında tüm basın mensuplarının mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlayan Milletvekili İsmail Kaya, ülkemiz ve Osmaniye’deki gelişmeler ile ilgili de bilgiler verdi.

Özellikle son günlerde sık sık gündeme gelen Zorkun yaylası ile ilgili açıklama yapan Kaya, “Zorkun yaylası Osmaniye’miz için bir vazgeçilmezdir. Zorkun Yaylası’na çıkışlar tamamen yasak değildir. Burada evi ve işyeri olanlar gidip gelebilecektir. Sadece ülkemizin içinde bulunduğu Koronavirüs tedbirleri kapsamında Pandemi Kurulu’nun ülke genelinde aldığı piknik yasağından dolayı, piknikçilere ve günübirlikçilere yasak uygulanmaktadır. Bu yasak da tüm ülke için geçerlidir sadece Osmaniye için değil. Diğer yandan 65 yaş üstü vatandaşlarımız da 1 ay yaylada kalmak koşulu ile yaylaya çıkabileceklerdir. Bizim amacımız vatandaşları mağdur etmek değil, onların sağlığı için gerekli önlem ve tedbirleri almaktır. Ayrıca yaylaya giden vatandaşlarımızdan da sosyal mesafe, temas ve maske konularında duyarlı olmalarını istirham ediyorum” dedi.

YAYLA YOLU BAKIMI YAPILDI

Diğer yandan yayla sezonu öncesi Zorkun Yaylası’nın yolunun bakımının yapıldığını belirten Kaya, “Yaylamızın yolu asfalt malzemesi Belediyemizden, araç ve işçilik İl Özel İdaresi’nden karşılanmak suretiyle asfalt yenilenmesi yapıldı. Bunun yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşme neticesinde önümüzdeki günlerde de yolun çizgileri çekilecektir. Böylece vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli bir şekilde yaylaya gidiş gelişleri sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

“Ülkemiz KoronavirüsSalgı’nında Başarılı Oldu”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye’nin tüm dünya ülkelerinin önünde yer aldığına dikkat çeken Milletvekili İsmail Kaya, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi ABD, İngiltere, İtalya ve Fransa gibi gelişmiş ülkelerde özellikle yaşlılar adeta ölüme terk edildi. Sağlık ekipmanları konusunda hepsi sınıfta kaldı. Bugüne kadar 85 ülkeye sağlık ekipmanı yardımı yaptık. Bunların için de ABD, İngiltere gibi ülkeler de var. Sadece yurt içinde değil, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da yardımına koştuk. Tüm dünya Türkiye’ye gıpta ile baktı. Japonya, Türkiye’ye bu çalışmalarından dolayı özel Teşekkür etti. Bütün bunlar bizim ülkemizin gururu oldu. Ayrıca ileriki günlerde Türkiye hem tekstil, hem gıda, hem de sağlık sektöründe dünyada söz sahibi bir ülke olacaktır.”

KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bu arada AK Parti’nin 7. Olağan Kongre sürecinin devam ettiğini belirten İsmail Kaya, “Bilindiği gibi Koronavirüs salgını öncesi bu kongre sürecini başlatmıştık. Ancak sağlık tedbirleri nedeniyle bu süreç aksadı. Bazı ilçelere başkanlar genel merkezimiz tarafından atandı. Şimdi Pandemi sürecinin iyileşmesi ile önümüzdeki aydan itibaren bu süreç tekrar başlayacaktır. Gerekli önlem ve tedbirler alınarak, normal kongreler yapılacaktır. İlçe kongrelerinin ardından İl Kongreleri ve ondan sonra da Büyük Kongre yapılacaktır” şeklinde konuştu.



Osmaniye 23.05.2020 00:03:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı