Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Maviş'ten "okullar güvenli" açıklaması:

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Maviş

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Maviş'ten "okullar güvenli" açıklaması:

ANTALYA (AA) - Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nazim Mavis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde maske, mesafe bilincini almis çocuklarin, sokak gibi kontrolsüz ortamlar yerine okul gibi kontrollü ortamlarda daha güvenli olacaklarini düsündügünü bildirdi.

AK Parti Sinop Milletvekili Mavis, geldigi Antalya'da AA muhabirine, Kovid-19'un hayatin bir çok safhasini etkiledigini, en çok etkiledigi ve dönüstürdügü alanin ise egitim oldugunu söyledi.

Saglik kadar egitimin de çok önemli oldugunu vurgulayan Mavis, egitimde kaybedilecek bir günün, milletlerin geleceklerinde çok uzun sürelere neden olabilecegini dile getirdi.

Bu nedenle bu konuda çok dikkatli bir karar alinmasi gerektigini aktaran Mavis, Milli Egitim ve Saglik Bakanliklari ile Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bütün avantaj ve dezavantajlari düsünerek bir çalisma yaptigini ifade etti.

Okullarin pandemi sürecinde açilmasi, saglikli ve güvenli bir ortamda, egitim sürdürülebilmesi için bütün seçeneklerin tartisildigini anlatan Mavis, bütün seçeneklere hazir olundugunu kaydetti.

Mavis, özellikle yüz yüze egitimin çocuklarin sagligina da olumsuz etkilemeyecek sekilde nasil yapilacagina dair modellerin görüsüldügünü belirterek, söyle konustu:

"Bizim hibrit model dedigimiz, yani bazi derslerin yüz yüze, bazi derslerin uzaktan olmak kaydiyla seyreltilmis ders ortamlarinda sinif mevcutlarinin azaltildigi, günlerin gruplara göre paylastirildigi, teneffüs saatlerinin çocuklarin birbiriyle temasi açisindan çok büyük karmasa dogurmayacak sekilde koordine edildigi model üzerinde çalismalar yapilmis durumda. Maske, mesafe bilincini çocuklarimiza da vermek suretiyle sokak gibi kontrolsüz ortamlar yerine, okul gibi kontrollü ortamlarin daha güvenli olacaklarini düsünüyorum. Okul bence çocuk için sokaktan, caddeden daha az risk tasiyor. Bu benim sahsi kanaatim. Son karari verecek olan Milli Egitim Bakanligimizla, Saglik Bakanligimizla ve bilim kurulumuzun yapacagi çalismalar. Çünkü, salginin seyrini onlar gözlemliyorlar. Tehlike ve tehdidin çapini onlar bizden daha iyi görüyorlar. Buna göre kararlarini vereceklerdir."

- "Uzaktan egitimin riskleri var"

Pandemi nedeniyle yüz yüze egitim olanaklarinin kisitlanmasi sonucu egitim sisteminin içerisine uzaktan egitimin girdigini aktaran Mavis, bu modelin artik egitim hayatinin bir parçasi haline geldigini söyledi.

Mavis, pandemi sürecinin, teknoloji ve dijital imkanlarin kullanimini kalici bir sekilde egitim sisteminin içerisine soktugunu vurgulayarak, sözlerini söyle tamamladi:

"Uzaktan egitim, yüz yüze egitimin yerini tutamaz. Uzaktan egitim, belli oranda katki saglayan bir sistem ama bunun ürettigi bir takim problem alanlari var. Ilkokul çagindaki çocuklar, okulu sadece bilgi aktarimi yapilan bir merkez olarak görmüyorlar. Okul, onlar için böyle bir anlam ifade etmiyor. Akran sosyallesmesini akranlarin arkadaslik iliskilerini burada aliyorlar. Hayati burada ögreniyorlar. Yalnizliklarini ve sosyallesme ihtiyaçlarini okul araciligiyla gideriyorlar. Bütünüyle uzaktan egitim, sistemin ana parçasi haline geldiginde çocuklarimizin sosyallesmesi, hayat içerisinde öz güven kazanmalari, birbirleriyle iliski kurma kabiliyeti kazanmalari açisindan önemli risklerle karsi karsiya kalma ihtimalimiz söz konusu. Bu açidan uzaktan egitim, egitimin bütünüyle yüz yüze egitimin karsisinda tek seçenek olarak degerlendirilmesi mümkün olmayan bir egitim modelidir."



Yurt Dünya 12.08.2020 13:45:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünyada rahim nakilleri "Özkan tekniği" ile yapılıyor

2

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten 19 Mayıs mesajı

3

Hatay'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan genç yaralandı

4

Hatay'da 820 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

5

Kahramanmaraş UMKE ekibi arama kurtarma tatbikatı yaptı

6

Antalya'da silah kaçakçılığı operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

7

Antalya'daki Düden Şelalesi atıklardan arındırıldı

8

Adana'da 100 metrelik Türk Bayrağı ile yürüyüş yapıldı

9

Silifke'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

10

Adana'da trafik kazasında 2'si çocuk 5 kişi yaralandı