Milli masa tenisçi Sibel Altınkaya, olimpiyat vizesi için raket sallıyor

Milli masa tenisçi Sibel Altınkaya, olimpiyat vizesi için raket sallıyor

Milli masa tenisçi Sibel Altınkaya, olimpiyat vizesi için raket sallıyor

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Masa Tenisi Milli Takimi olimpik kadrodaki 4 sporcudan biri olan 27 yasindaki Sibel Altinkaya, 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilabilmek için yapilacak turnuvalardan basarili sonuç almayi hedefliyor.

Bulgaristan'in Rusçuk kentinde dogan Sibel, 8 yasinda yasadigi yerdeki parkta masa tenisi oynadigi sirada bir yakini tarafindan bu spora yönlendirildi.

Bulgaristan'da spor hayatini sürdürürken 2012 yilinda Bursa Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübüne transfer olan Sibel'in, sonrasinda transfer oldugu Almanya'da bir yil raket salladiktan sonra 2014 yilinda Fenerbahçe'ye transferi gerçeklesti.

Fenerbahçe formasi giyen milli sporcu, 2014-2019 yillarinda üst üste 5 yil büyükler ferdi masa tenisi Türkiye sampiyonu oldu.

Sibel Altinkaya, Ispanya'da yapilan 2018 Akdeniz Oyunlari'nda ikinci, geçen yil yapilan Balkan Sampiyonasi'nda da çiftlerde takim arkadasiyla Balkan sampiyonlugunu elde etti.

Masa Tenisi Federasyonu tarafindan Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilmasi planlanan 2 kadin, 2 erkekten olusan 4 kisilik olimpik kadroda yer alan Sibel, gelecek yil Güney Kore ve Rusya'da gerçeklestirilecek milli takimlar arasi ve ferdi masa tenisi sampiyonalarina hazirlaniyor.

Çalismalarini Adana'da sürdüren Sibel Altinkaya, AA muhabirine, 4 yildir Türk Milli Takimi olimpik kadroda oldugunu belirtti.

Olimpiyatlarda yer almasi için öncesinde basari göstermesi gereken sampiyonalarin takvimlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle biraz geç açiklandigini ifade eden Sibel, ocak ayindan itibaren baslayacak maçlar için antrenmanlarina devam ettigini söyledi.

Sibel Altinkaya, öncelikle hedefinin olimpiyatlara katilmayi hak etmek oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Adana'da sabah ve aksam toplam 4 saat olmak üzere teknik ve kondisyon çalisiyorum. Her sporcu gibi benim de hedefim olimpiyatlara katilmak. 8 yasindan beri en büyük hayalim olimpiyatlar. Katilirsam en büyük hayalimi gerçeklestirmis olacagim."


- "Sibel'in çalismalarindan biraz daha ümitliyim"


Masa Tenisi Federasyonu Il Temsilcisi Ali Türemis de milli takimda birçok oyuncu olmasina ragmen Sibel'in olimpik kadroda yer almasiyla öne çiktigini aktardi.

Türemis, Sibel'in olimpiyatlara katilmasi halinde basarili olacagina inandigini dila getirdi.



Bölgeden 23.11.2020 11:49:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı