Milli Mücadele döneminden kalma siperler halen savaşın izlerini taşıyor

Milli Mücadele döneminden kalma siperler halen savaşın izlerini taşıyor

Milli Mücadele döneminden kalma siperler halen savaşın izlerini taşıyor

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Kurucaova köyünde Milli Mücadele döneminden kalma mevziler, ilk günkü gibi savaşın izlerini taşıyor.
Bolvadin ilçesindeki Kurucaova köyünde bulunan Türk askerlerine ait Kurtuluş Savaşı mevzileri drone ile havadan görüntülendi. Hakim tepelerde bulanan siperler yaklaşık 2 kilometre boyunca devam ederken, Milli Mücadele yıllarındaki savaşın izleri halen daha hissediliyor.
Bolvadin ilçesi Kurucaova köyünden Selamet Dabanlı, siperler hakkında bilgi vererek, “Burası Paşadağ dediğimiz bölge. Burası Milli Mücadele zamanında Türk askerlerinin mevzilerini kazdığı bir bölge. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunda Türk askeri bu alanda siper alıp düşmana karşı mücadele verdiği yer. Buradaki mevziler dağların hakim tepelerinde bulunuyor. Burada yaklaşık 2 kilometreye yakın bir mevzi bölgesi var. Her hakim bir tepede bir mevzi bulunmaktadır” diye konuştu.


Güncel 30.07.2021 15:10:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 15 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

2

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay'da konuştu:

3

Çorum FK-Hatayspor maçının ardından

4

Anamur Belediye Başkanı Deniz, tarım işçisi kadınları ziyaret etti

5

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

6

Mersin'de "Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası" başladı

7

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

8

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

9

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

10

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek