Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK'nin komuta kademesinden sınır hattında bayram

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK'nin komuta kademesinden sınır hattında bayram

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Türk Silahli Kuvvetlerinin komuta kademesi, geceyi hudut hattinda geçirdi. Sabah sinir hattinda görevli komandolarla bayramlasan Akar, Suriye’nin ve Irak’in kuzeyindeki operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanlari ile video konferans yöntemiyle görüstü, sahadaki son duruma iliskin bilgi aldi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ile Suriye sinirinin sifir noktasindaki birliklerde yaptigi inceleme ve denetlemelerin ardindan geceyi hudut hattinda geçirdi.

Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda görev alan komandolarla sabah koronavirüs salgini ile mücadele kapsaminda alinan tedbirlere bagli kalarak bayramlasan Akar ve komutanlar, daha sonra Idlib ve Afrin’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildigi Harekat Merkezi’ne geçti.

Burada görevli personelin de bayramini kutlayan Akar, hudut hattinin güvenligi için görev yapan, Suriye ve Irak’in kuzeyindeki operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanlari ile video konferans yöntemiyle görüstü.

Faaliyetlere ve sahadaki son duruma iliskin bilgi alan Akar’in talimatlarinin ardindan birlik komutanlari, “Moral ve motivasyonumuz son derece yüksek.” ifadelerini kullandi.

Hudutlarda, teröristin pesinde, operasyonel kosullarda bayram yapmanin herkese nasip olmayacagini ifade eden Akar, “Silahli Kuvvetler bir bütün halinde bir taraftan terörle diger taraftan da koronavirüs ile mücadele ediyor. Yogun günlerden, zor görevlerden geçiyoruz. Vatanimizin, milletimizin güvenligi için bugüne kadar bize verilen görevleri basariyla yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edecegiz. Vatanimizin ve milletimizin egemenligi ve bagimsizligi için her zamankinden daha çok çalisip tarihten ders almamiz lazim." diye konustu.

Koronavirüs nedeniyle hayatini kaybeden tüm vatandaslarla Milli Savunma Bakanligi bünyesinde görev yapan uzman memur Levent Ünver ile isçi Avni Öztürk'e Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileklerini ileten Akar, "Sehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil sifa diliyorum. Bugünlere gelmemizdeki büyük fedakarlik ve katkilarindan dolayi minnet ve sükranlarimi sunuyorum." dedi.

Akar, konusmasini zor arazi ve hava sartlarinda fedakarca görev yapan tüm personelin Ramazan Bayrami’ni kutlayarak tamamladi.




Yurt Dünya 24.05.2020 08:45:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

2

Burdur'da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü öldü

3

Bakan Özhaseki, Hatay'da İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı:

4

Hatay'da polis ekiplerinden Down sendromlu gence doğum günü sürprizi

5

Mersin'de yol kenarına terk edilen bebeğin ailesinden 5 kişi yakalandı

6

Bakan Özhaseki, Hatay'da konteyner kentteki çocuk şenliğine katıldı:

7

Alanya'da dere yatağına yuvarlanan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Burdur'da parmağı akıllı tahtaya sıkışan öğrenciyi AFAD kurtardı

9

Mersin Silifke'de sürücülere çilek ve lokum ikramıyla bilgilendirme

10

Gazipaşa'da çıkan yangında 2 konteyner zarar gördü