Milli tekvandocu Fatma'nın hedefi 13 yaşında dünya şampiyonluğu

Milli tekvandocu Fatma

Annesinin yönlendirmesiyle başladığı tekvandoda milli takıma kadar yükselen 13 yaşındaki Fatma Sakabaşı, 28-31 Ağustos'ta Bosna Hersek'te düzenlenecek Dünya Yıldızlar Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Osmaniye'de annesinin teşvikiyle henüz 9 yaşında tekvandoyla tanışan Fatma, bölgesel müsabakalardaki başarısının ardından 6-8 Haziran'da Tokat’ta yapılan Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda ringe çıktı.

Organizasyondan birincilikle dönen genç tekvandocu, 15-21 Temmuz'da Bursa’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda da kategorisinde şampiyon oldu.

Azmi ve başarıları sonucu milli takıma seçilen Fatma, 28-31 Ağustos'ta Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandı.

Şampiyonadan altın madalyayla dönmeyi isteyen sporcu, milli takım kampı öncesi antrenörü Abdulkadir Ergün yönetiminde kentteki hazırlıklarını tamamladı.

 

- Sakabaşı: "Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum"

Fatma Sakabaşı, AA muhabirine, annesinin bu sporla uğraşması için verdiği desteğin kariyerine önemli katkı sağladığını söyledi.

Türkiye şampiyonluğunun üzerine yeni başarılar eklemeyi hedeflediğini dile getiren Fatma, "Antrenörümün stresimi yenmeme yardımcı olması beni buralara kadar getirdi. Türkiye şampiyonu olmak çok güzel duygu. İnşallah bu başarımı Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlara da taşırım." dedi.

Milli sporcu, Dünya Yıldızlar Şampiyonası'na günde 12 saat antrenmanla hazırlandığını belirterek, "Ülkemi temsil edeceğim organizasyonda şampiyon olmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum. Gelecekteki hedefim ise olimpiyat şampiyonluğu." diye konuştu.

Antrenör Abdulkadir Ergün de Saraybosna'dan altın madalyayla dönmeyi istediklerini vurgulayarak,

"Dünya şampiyonluğu için çok sıkı hazırlandık. Antrenman yaptığımız salona, olimpiyatlarda kullanılan sistemin aynısını getirdik. Ayrıca olimpiyat deneyimi olan bir partner sporcuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Saraybosna'da dünya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı.



Osmaniye 6.08.2023 13:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı