Milli tekvandocu İmran Bayartan'ın hedefi Avrupa şampiyonluğu

Milli tekvandocu İmran Bayartan

Milli tekvandocu İmran Bayartan'ın hedefi Avrupa şampiyonluğu

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Mersin'de, kendisini savunmak için basladigi tekvando sporunda kisa sürede önemli basarilan kazanan 16 yasindaki milli sporcu Imran Bayartan, Avrupa sampiyonlugu hayalini gerçege dönüstürmek için ter döküyor.

Henüz 12 yasindayken, kadina yönelik siddetten etkilenerek arkadaslariyla birlikte tekvandoya yönelen Imran, ilk baslarda kendisini savunmayi ögrenmek için katildigi antrenmanlarin sayisini milli forma hevesiyle arttirdi.

Kariyerindeki ilk önemli basarisini 14 yasindayken, 2018 yilinda Ankara'da düzenlenen Türkiye Yildizlar Tekvando Sampiyonasi'nda gösteren Imran, 44 kiloda altin madalyanin sahibi oldu.

Milli formayi ilk kez giydigi Ispanya'daki Avrupa Yildizlar Tekvando Sampiyonasi'ndaki azmiyle antrenörlerinden takdir alan genç sporcu, geçen yil Konya'da organize edilen Türkiye Gençler Tekvando Sampiyonasi'nda 46 kiloda ikincilik elde ederek kendisine güvenenleri haksiz çikarmadi.

Türkiye'yi uluslararasi müsabakalarda yeniden temsil etmenin hayalini kuran Imran, faaliyet programinda yer alacak ilk Avrupa sampiyonasinda birincilik kürsüsüne çikmanin hesaplarini yapiyor.

Imran, hedeflerine ulasmak için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda çalismalarini sürdürüyor.


- "Hedeflerime yürümekten asla yorulmuyorum"


Genç sporcu, AA muhabirine, sporla tanistigi için mutlu oldugunu ifade ederek, "Tekvando bir savunma sporu oldugu için ailem de tesvik etti. Onlarin destegiyle spora basladim." dedi.

Kariyerinin ilk yillarinda katildigi organizasyonlarin kendisine önemli tecrübeler kattigini anlatan Imran, uluslararasi sampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmenin de kendisine gurur verdigini söyledi.

Imran, hem egitimini hem spor kariyerini ileriye tasimayi hedefledigini belirterek, söyle konustu:

"Yasima ragmen hedeflerim çok büyük. Bu durum bazen gözümü korkutuyor ama hedeflerime yürümekten asla yorulmuyorum. Arkadaslarimizin katildigi uluslararasi organizasyonlarin yayinlarini izliyoruz. Derece yaptiklarinda hep birlikte seviniyoruz. Final maçlarinda yenseler de yenilseler de o anlari hissediyoruz. Uluslararasi maçlarda ülkemizi temsil etmek çok güzel bir duygu. Orada arkadaslarimi gördügümde gururlaniyorum, imreniyorum ve ayni sekilde orada bulunup derece yapmak istiyorum. Bunun için de çalisiyorum."

Genç tekvandocu, uluslararasi basarilar için azimle çalistigini ifade ederek, "Ilk Türkiye sampiyonlugumu yasadigimda çok sasirmistim, mutlu olmustum. Çok gurur vericiydi. Uluslararasi maçlar çok daha gurur verici. Önümüzdeki Türkiye sampiyonasinda birinci olup Avrupa sampiyonasina katilmak istiyorum. Avrupa sampiyonasinda da ülkemi en iyi sekilde temsil edip birinci olmak istiyorum." diye konustu.

Kariyerinin ilerleyen yillarinda dünya sampiyonasinda da ter dökmek istedigini vurgulayan Imran Bayartan, 2024 Paris Olimpiyatlari'na gidebilmek için uluslararasi organizasyonlarda derece almayi istedigini sözlerine ekledi.







Bölgeden 14.07.2020 11:40:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı