Milli tekvandocu Nafia Kuş'tan olimpiyatlarda ilk altın madalya hedefi:

Milli tekvandocu Nafia Kuş

Milli tekvandocu Nafia Kuş'tan olimpiyatlarda ilk altın madalya hedefi:

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Avrupa sampiyonu milli tekvandocu Nafia Kus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlarinda, kadinlarda altin madalya kazanan ilk Türk sporcu olmayi hedefliyor.

Türkiye'yi olimpiyat oyunlarinda temsil edecek 4 kadin sporcudan olan 25 yasindaki Nafia Kus, gelecek sene düzenlenmesi planlanan organizasyon için hazirliklarini milli takim kampinda sürdürüyor.

Kariyerinde 3 Avrupa sampiyonlugu ve birçok yas grubunda dünya dereceleri bulunan Nafia, ilk kez katilacagi olimpiyatlarda Türkiye'ye kadinlar tekvandoda ilk altin madalyasini da kazandirmak istiyor.

Nafia, memleketi Adana'da AA muhabirine, 9 yasinda basladigi sporda, henüz genç yaslarda dereceler elde etmeyi basardigini söyledi.

Ilk uluslararasi derecesi olan Avrupa ikinciligini 2009 yilinda 14 yasindayken elde ettigini belirten Nafia, söyle konustu:

"Tekvandoda minikler, yildizlar, gençler, ümitler, büyükler gibi tüm kategorilerde yarisan tek sporcuyum diyebilirim. Bunlarin bilgi birikimi ve donanimiyla madalyalar geldi. Su an olimpiyat kotasini almamin en büyük avantaji da geçmisten gelen bir birikimle hazirlanmis olmam. Miniklerde Türkiye Sampiyonu, yildizlarda Avrupa ikincisi, gençlerde dünya ikincisi ve üçüncüsü oldum. 3 kez Avrupa Sampiyonu oldum. Büyüklerde 2 kez dünya üçüncüsü oldum. Bunlarin yani sira Akdeniz Oyunlari, Islami Dayanisma Oyunlari ve Üniversite Oyunlari sampiyonluklarim var."


- Olimpiyatta ilk altin madalya hedefi


Nafia, salgin döneminde kamplara ara verilmesiyle zamanini ailesiyle geçirdigini, o dönemde eski bir tekvandocu olan kardesiyle evde antrenman yaptigini anlatti.

Türkiye'nin kadin tekvandoda çok basarili oldugunu ifade eden Nafia, "Dünyada olimpiyatlar için 4'te 4 kota alan iki ülke var. Biri Türkiye, digeri Çin. Tekvandoda kadinlarda çok güçlüyüz." dedi.

Nafia, olimpiyat oyunlarinin, bir sporcunun "zirvesi" oldugunu ve herkesin madalya hedefledigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Rakiplerimle zaten daha önce birçok turnuvada karsilasmis, sürekli maç yapmis haldeyiz. Ben de kilomun favori isimlerindenim. Olimpiyatta kendimi altin madalyaya çok yakin görüyorum. Rakiplerimin nerede yanlis yaptigini, hatalarindan ders çikartip kendimi gelistirerek, bir daha ayni hatalari yapmayarak emin adimlarla ilerleyip olimpiyatlarda altin madalyayi istiyorum. Kadinlarda, olimpiyatlarda tekvando bransinda hiç altin madalyamiz yok. Gümüs var, bronz var ama altin yok. Olimpiyatlarda ülkemize ilk altin madalyayi kazandiran isim ben olmak istiyorum."

Nafia, Istanbul Büyüksehir Belediyespor Kulübü yetkililerine verdikleri destekten dolayi tesekkür etti.



Bölgeden 23.08.2020 11:43:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da ağır hasarlı bina kısmen çöktü

2

Adana'da iş yerine yapılan taşlı saldırı güvenlik kamerasında

3

Belen'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı toplantısı yapıldı

4

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler anıldı

5

Hatay'da dağdan kopan kaya parçası evin bahçesine düştü

6

Adana'da katliam yapan şahıs Erzin'de yakalandı

7

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 77 silah ele geçirildi

8

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

9

Erzin'de 488 kalıcı konutun anahtar teslimi 29 Ekim'de yapılacak

10

Adana'da arazi kavgasında 4 kişi gözaltına alındı