Minik Mira, Engelliler Sarayı’nda olmaz denileni başardı

Minik Mira, Engelliler Sarayı’nda olmaz denileni başardı

Minik Mira, Engelliler Sarayı’nda olmaz denileni başardı

İletişim bozukluğu olan ve hiç konuşmayan otizm hastası 5 yaşındaki Mira, Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda aldığı eğitimle iyileşti. Mira’nın eski halinden eser kalmadığını söyleyen anne Sibel Demirkıran, “Ağzından kelime çıkmayan, topluma karışmayan Mira’yı şimdi susturamıyoruz” dedi.
Bağcılar’da yaşayan Sibel Demirkıran’ın otizmli çocuğuyla mücadelesi 5 yıl önce başladı. 2 yaşına kadar hiç konuşmayan, yaşıtlarına uygun hareket etmeyen ve kalabalıktan kaçan Mira’nın durumundan endişelenen anne, kızını çocuk-ergen psikiyatrisine götürdü. Yapılan tetkikler sonucunda Mira’nın yüzde 40 oranla atipik otizm hastası olduğu ortaya çıktı.

Hiç konuşmayan Mira’yı şimdi susturamıyorlar
Anne Sibel Demirkıran, aldığı bu haberden sonra bugüne kadar yaşananları şöyle anlattı: “Çocuğuma sözel ve sözel olmayan iletişim bozukluğu tanısı konuldu. 2 yaşına kadar gözlemlerim sonucu bir şeylerin ters gittiğini fark etmiştim ancak konduramıyordum. Hiç zaman geçirmeden eğitimlere başladık. Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı bu konuda bizim hayatımızın dönüm noktası oldu. Hocalarımız önce bize yol haritası çizdiler sonra da Mira’yla yakından ilgilendiler. Bu samimi ve özverili sürecin sonunda Mira inanılmaz bir çocuk oldu. İyileşti ve raporu da düştü. O da artık yaşıtları gibi davranıyor, konuşuyor, topluma karışıyor. Evimiz eskiden sessiz bir yerdi, şimdi bayram yeri. Ağzından kelime çıkmayan, topluma karışmayan Mira’yı şimdi susturamıyoruz. Bize bu imkanları sunan Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya da teşekkür ediyorum.”
Demirkan, şimdi kızıyla hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan “Mira’nın Güncesi” isimli kitap yazıyor.


Güncel 25.08.2021 11:39:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

2

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

3

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

4

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

5

SunExpress'te üst düzey atama

6

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

7

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

8

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

9

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

10

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı