Minik öğrenciler depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikti

Minik öğrenciler depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikti

Minik öğrenciler depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda ana sınıfı öğrencileri Dicle Vadisi Fetih Ormanı’na depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikti.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin en önemli ve uğrak noktalarından olan Dicle Vadisi’ni yeşillendirmeye devam ediyor.
Özel iki kolejin anasınıflarında eğitim gören minik öğrenciler, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin anısına Dicle Vadisi Fetih Ormanı’nda 200 İran çamını toprakla buluşturdu.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, fidan dikiminden önce çukurlar kazarak alanı öğrencilerin ağaç dikmesine hazır hale getirdi.
Minik öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde depremde hayatını kaybedenlerin anısına toprakla buluşturdukları fidanlara daha sonra can suyu verdi.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, ağaçlandırma sezonu kapsamında Dicle Vadisi Fetih Ormanı 2’nci etabına minik öğrenciler dışında 15 dönümlük alana toplam bin 300 İran çamı dikti.
Daha yeşil bir Diyarbakır için Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, belirlediği takvim doğrultusunda farklı adreslerde fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceği belirtildi.


Güncel 2.05.2023 17:42:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Kalite Yönetimi Turizm Ödülleri sahiplerine verildi

2

Mersin'e bir nükleer güç santralinde çalışmaya gelen Rus kadın Müslüman oldu

3

Osmaniye'de yol kenarındaki inşaat malzemelerine çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

4

Antalya'da şehit ve gazi yakınlarından keçe sergisi ve konser

5

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

6

Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final

7

Alanya'da kundaklama iddiasıyla yakalanan 3 zanlı tutuklandı

8

EY CEO Görünümü Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı

9

Manavgat'ta iki belediye aracının çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

10

Korkuteli ilçesinde Orman Haftası'nda fidanlar toprakla buluşturuldu