Minik öğrenciler İstasyon Kuşadası’nda ’Scratch’ programlama dili ile tanıştı

Minik öğrenciler İstasyon Kuşadası’nda ’Scratch’ programlama dili ile tanıştı

Minik öğrenciler İstasyon Kuşadası’nda ’Scratch’ programlama dili ile tanıştı

Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği, Meta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ICC (Uluslararası Ticaret Odası) ortaklığında açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, Atça Atatürk İlkokulu’ndan gelen 30 kişilik öğrenci grubunu ağırladı.

Kuşadası Belediyesi tarafından tahsis edilen servis aracı ile Aydın’ın Sultanhisar ilçesinden gelen öğrenciler gün boyunca İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nde düzenlenen atölyelere ve eğitimlere katıldı. “Yarını Kodlayanlar” projesinde İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nin gönüllü eğitmeni Deniz Çetinkaya tarafından verilen kodlama eğitimi ile öğrenciler düşünme becerileri ile algoritma ve kodlamanın temellerini öğrendi. “Harçlık Oyunları” atölyesinde ise minik öğrenciler dört kişilik gruplara ayrılıp dağıtılan oyun kartlarından çıkan sorular ile finansal kavramlar doğrultusunda tüketim ve tasarruf alışkanlıklarını nasıl geliştirebileceklerini öğrendiler.

Öğrencilerin özellikle küçük yaşlarda böyle eğitimler almasının gelecekleri için çok faydalı olduğunu belirten Atça Atatürk İlkokulu Müdürü Özkan Atahan, “İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi her yaştan insana mükemmel bir deneyim sunuyor. Özellikle de yeni meslek gruplarının ön plana çıktığı bu dönemde küçük yaştaki öğrencilerimizi buraya getirmek ve İstasyon Kuşadası’nda sunulan teknolojik ve mekânsal olanaklardan faydalanmalarına öncülük etmek bizim için oldukça memnun edici bir durum. Öğrencilerimizin bu olanakları görmeleri ve deneyimlemeleri için elindeki imkanları seferber eden Kuşadası Belediyesi’ne ve İstasyon Kuşadası’na teşekkür ediyoruz” dedi.


Güncel 23.11.2022 09:32:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor