MİNİKLERDEN VETERİNER KLİNİĞİNE ZİYARET

MİNİKLERDEN VETERİNER KLİNİĞİNE ZİYARET

Osmaniye'de bir gurup anaokulu öğrencisi, '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında, veteriner kliniğini ziyaret ederek, bir kedinin muayenesi ve bu canlılara yaklaşma ile veteriner hekimlik konusunda bilgilendirildiler.
İl Merkezinde bulunan Özel Öykü Anaokulunun 4,5 yaş gurubundaki 40 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte veteriner kliniğine ziyarette bulundular. Minik öğrenciler, ilk defa bir kediye dokunmanın heyecanını yaşarken, onlara tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit, öğrencileri kliniklerinde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocuklarımıza, bir kedinin muayenesi, hayvanlara yaklaşa ve veteriner hekimlik konusunda merak ettiklerini onların anlayacağı dilde aktarmaya çalıştık." dedi.
Sınıf öğretmeni Fatma Güneş ise öğrencilerin empati duygularının gelişmesi için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gelmiş olduğumuz özel veteriner kliniğinde çocuklarımıza hayvanların nasıl muayene edildiğini ve aynı bizler gibi onların da hasta olduğunu uygulamalı aktivite olarak öğrettik." diye konuştu.
Etkinliğe katılarak öğrencilere hayvanlara nasıl yaklaşılacağı konusunda bilgi veren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şunları ifade etti: "Ağaç yaşken eğilir dedik ve anaokulu  öğrencilerimize katkımızı hayvan sevgisi dersi ile katkımızı sunduk. Haytap olarak Hayvan hakları gününü kutlamıyoruz, bunun yerine sahipsiz sokak hayvanlarını besliyor ve besletiyoruz. Hayvanlara nasıl yaklaşılacağını anlatıyor, empati yaptırmaya  çalışıyoruz."

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 5.10.2019 13:51:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı