Mirasçılık belgesinde iki kardeşinin daha çıkmasının şaşkınlığını yaşıyor

Mirasçılık belgesinde iki kardeşinin daha çıkmasının şaşkınlığını yaşıyor

Mirasçılık belgesinde iki kardeşinin daha çıkmasının şaşkınlığını yaşıyor

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Antalya'da annesinin vefatinin ardindan çikardigi mirasçilik belgesinde 5 yerine 7 kardes olduklari görünen Ayse Kaleli, kayitlarda hata yapildigini öne sürerek, durumun düzeltilmesini istiyor.

Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi'nde yasayan 66 yasindaki Ayse Kaleli, annesi Ganimet Senol'un 3 Aralik 2019'da ölümü üzerine veraset (mirasçilik) ilamini çikarmak için Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesine basvurdu.

Mahkemenin verdigi belgede, 5 degil 7 kardes göründüklerini fark eden Kaleli, kayitlarda hata yapildigi gerekçesiyle hukuk mücadelesi baslatti.

Kaleli, AA muhabirine, 2009'da vefat eden babasinin veraset ilamini çikardiklarinda herhangi bir sorunla karsilasmadiklarini söyledi.

Geçen sene kaybettigi annesinin veraset ilamini çikarmak için mahkemeye basvurdugunu aktaran Kaleli, "Her sey miras belgesi için mahkemeye müracaat etmemle ortaya çikti. 5 kardesiz ama belgede 7 kardes görünüyoruz. Veraset ilanini bütün kardeslerime attim, onlar da saskin. Bazi kardeslerimin psikolojileri bozuldu." dedi.

- Kardesleri görünen iki kisinin de birbirleriyle baglantisi yok

Kaleli, saskinliklarini üzerlerinden attiktan sonra bir çalisma yaptigini belirterek, söyle konustu:

"Belge üzerinde kardes göründügümüz ve birbirini tanimayan kisileri bulup, ziyarete gittim. Durumu anlattigimda onlar da çok sasirdi, hayrete düstüler. Onlar bana 'Biz seni tanimiyoruz, bugüne kadar hiç görüsmedik, kesinlikle annemiz, babamiz ayri' dediler. Bu iki kisinin de birbirleriyle bir baglantisi, ilgisi yok. Onlarin da anne ve babalari ayri, ölüm tarihleri de ayri. Onlari da arastirdim, buldum. Valilige ve Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesine itiraz dilekçesi verdim. Itiraz dilekçelerimin sonucunu bekliyorum ama sonuç ne çikar bilmiyorum. Ben annemin mirasi için ugrasmiyorum, babam zaten bize yeterince miras birakti."

Belgede kardes görünen A.A'nin dogum tarihinin 15 Mart 1954, kendisinin de 28 Mart 1954 oldugunu anlatan Kaleli, bir kisinin 13 gün arayla ikinci kez dogum yapamayacagini, yapilan hatanin düzeltilmesini istedigini kaydetti.

- "Herkes bir yanlislik yapildigini düsünüyor"

Kaleli'nin agabeyi Mustafa Kemal Senol ise kardesi Ayse'nin, annesinin veraset isleriyle ugrasirken durumdan haber olduklarini, hayrete düstüklerini dile getirdi.

Olaydan haberi olduktan sonra ailesine ve köydeki büyüklerine diger iki kisiyi sordugunu anlatan Senol, "Herkes bir yanlislik yapildigini düsünüyor. Annem ve babamdan yana bir süphem yok, kendi hallerinde insanlardi." ifadesini kullandi.

Belge üzerinde kardes görünen F.Ç. ise Ayse Kaleli'nin kendisine ulastigini, belgeleri gördügünde kendisinin de çok sasirdigini söyledi.

Annelerinin isimlerinin benzer olduguna dikkati çeken F.Ç, "Belli ki ortada bir yanlislik var. Ben hiçbirini tanimiyorum." dedi.




Yurt Dünya 20.11.2020 11:43:12 0