Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin Devlet Başkanı Abbas’la görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin Devlet Başkanı Abbas’la görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin Devlet Başkanı Abbas’la görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, başkent Kahire’de El İtihadiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 21 Eylül’de BM Genel Kurulu öncesinde görüşmeler gerçekleştirmek üzere başkent Kahire’ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü. Mısır Cumhurbaşkanlığı Resmi Sözcüsü Bassam Radi, El İtihadiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmede Filistin meselesindeki son gelişmeler ve Ortadoğu’daki barış süreciyle ilgili konuların ele alındığını belirtti. Radi, görüşmede iki liderin çeşitli forumlarda ve her düzeyde Filistin davasına destekle ilgili sonraki adımları takip etmek için çeşitli ortak çıkar konularında aralarında yoğun istişare ve koordinasyonu sürdürme konusunda anlaştıklarını da sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Sisi görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Mısır’ın Filistin davasıyla ilgili her konuda, Filistinli kardeşlerle yakın koordinasyon içinde, Filistin halkının uluslararası meşruiyet referanslarına uygun olarak meşru haklarını geri kazanmasına yardımcı olmak amacıyla çabalarını sürdüreceğini vurguladı. Bir sonraki aşamada Filistin’in siyasi bir çözüme yönelik tutumunu desteklemek ve müzakerelerin yeniden başlatılmasının yanı sıra Filistin ve İsrail tarafları arasındaki ateşkesin sağlamlaştırılması için tüm çabaları birleştirmenin önemini dile getiren Sisi, tüm Filistin güçleri ve grupları arasındaki uzlaşma sürecini tamamlayarak Filistin saflarının birliğini sağlamak için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Mısır’ın Filistin davasını destekleme yönündeki yoğun çabalarını takdir ettiğini ifade ederek, Filistin davasına adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşmak amacıyla Mısır’ın bu konudaki tarihsel rolünü övdü.
Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlaması kapsamında Mısır, Ürdün ve Filistin arasında bugün Kahire’de düzenlenecek üçlü zirveye katılmak üzere dün Kahire’ye gelmişti.



Politika 2.09.2021 14:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı