Mitsubishi Electric'ten fabrikaları geleceğe hazırlayan CNC kontrol teknolojisi

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric'ten fabrikaları geleceğe hazırlayan CNC kontrol teknolojisi

ISTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, CNC kontrol üniteleriyle isletmelere ekonomik, hizli ve hassas üretim imkani sagliyor.

Mitsubishi Electric'ten yapilan açiklamaya göre, dünyanin önde gelen makine üreticilerine CNC ürünleri ve mühendislik çözümleri saglayan sirket, basta otomotiv ve metal isleme sektörü olmak üzere dünya genelinde birçok sektörde standartlari belirliyor.

Yüksek teknolojili M80 ve M800 serisi CNC kontrol üniteleriyle dikkati çeken Mitsubishi Electric, çok sayida açik ag protokolüyle uyumlu olan bu ürünleriyle fabrikalarda esneklik açisindan da öne çikiyor. 3D modellerini istenilen boyutta ve konumda görüntülemeye olanak taniyan seride, operasyon öncesi parça çizimlerine bakilabiliyor ve parçalarin kesit görüntüleri alinabiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmani Kidemli Müdürü Hakan Aydin, ileri teknolojiye sahip yeni nesil M80 ve M800 serisi CNC kontrol ünitelerinin, çok milli (multi-spindle) senkronizasyon destegi dahil olmak üzere toplamda 32 eksen, sekiz is mili ve sekiz parça sistemine kadar olan sistemleri destekleyebildigini bildirdi.

Mitsubishi Electric'in yüksek hassasiyetli yüzey kontrolü fonksiyonunu içeren serinin, otomatik isleme sirasinda bile her bir eksenin hizlanmasini ve yavaslamasini optimize edebildigini anlatan Aydin, su bilgileri verdi:

"Ayni sürede daha yüksek keskinlikte ölçüler elde edilmesine veya hassasiyetten ödün verilmeden çevrim sürelerinin azaltilmasina imkan saglayan seri, es zamanli bes eksenli makine operasyonlarinda dahi kullanilabiliyor. M800 CNC kontrol üniteleri, yüksek hizli ve yüksek hassasiyetli makine operasyonlari ile çok eksenli ve çok parçali sistem kontrolü için tasarlanan üst düzey bir kontrol ünitesi olarak öne çikiyor. CNC uygulamalari için özel olarak tasarlanan CPU içeren M80 ise toplamda 11 eksene kadar destek veriyor. Ayni zamanda çok genis bir pazarda yüksek verimlilik ve kullanim kolayligi açisindan ideal çözüm sunuyor. Markamizin CNC sektörü için özel olarak tasarladigi CPU, daha hizli ve daha hassas yüzeyler için isleme hizinda da artis sagliyor."


- Multi-touch özellikli kapasitif dokunmatik ekran


Hakan Aydin, M80 ve M800 serisinin ekran ve klavye tasarimiyla da dikkati çektigini belirterek, akilli telefon ve tablet gibi teknolojilerle büyüyen yeni nesil operatörlere hitap eden gelecek odakli CNC'lerin kullanimini kolaylastirdigini bildirdi.

Seride yüksek çözünürlüklü ekranlarin; 8.4 inch, 10.4 inch, 15 inch ve 19 inch seçeneklerinden olustugunu kaydeden Aydin, su açiklamalarda bulundu:

"10.4 inch ve daha büyük ekranlarda standart özellik olarak sunulan multi-touch özellikli kapasitif dokunmatik ekran, hem deneyimli hem de yeni operatörler için akilli telefonlara benzeyen kolay ve sezgisel bir kullanici deneyimi sunuyor. Zorlu tus islemlerine son veren bu fonksiyon sayesinde programin istenilen bölümü kolaylikla görüntülenip izlenebilirken, diger ekranlardaki bir menü rahatlikla seçilebiliyor. Ayrica yeni ekranlar uzun ömürlü saglam cam yapisiyla günlük bakimin kolay bir sekilde yapilmasina da imkân taniyor. Ürün ailesinde dikey ve yatay monte edilebilen klavyeler de bulunuyor"


- Simple View özelligi kullanimi pratiklestiriyor


Hakan Aydin, yeni nesil serinin, içerdigi USB'nin yani sira artik SD kartiyla da büyük ölçekli karmasik makine programlarinin saklanmasi ve yedeklenmesine imkan tanidigini bildirdi.

Aydin, "Simple View özelligi sayesinde normal görünüm ekranindan sade görünüm ekranina geçis yaparak deneyimi olmayan kullanicilarin adaptasyon hizini artirmak ve operasyon esnasinda olusan alarmlarin tüm ekrani kaplayacak sekilde görüntülenebilmesi ile makinenin durumu hakkinda bilgi sahibi olmak mümkün hale geliyor." ifadesini kullandi.


- Müsterilerine sorunsuz bir hizmet sunmak için çalisiyor


Açiklamada verilen bilgiye göre, Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmani, Türkiyedeki çalismalarini iki baslik altinda yürütüyor.

Birinci baslik, yurt disindan ithal edilen Mitsubishi Electric CNC ürünleriyle donatilmis CNC tezgahlarina servis ve yedek parça hizmetleri saglamak. Ikincisi ise "Türkiye'de faaliyet gösteren makine imalatçilarinin ürettikleri CNC tezgâhlari için gerekli Mitsubishi Electric donanimini saglamak, projelendirme çalismalarini yürütmek ve devreye almak" seklinde.

Özellikle Tayvan basta olmak üzere birçok ülkeden Türkiye'ye yilda bin adetten fazla Mitsubishi Electric kontrollü makine geliyor. Satis sonrasi hizmetleri öncelikli konulari arasinda gören Mitsubishi Electric, bu dogrultuda deneyimli ve yetkin bir ekip ile müsterilerine sorunsuz bir hizmet sunuyor.



Politika 7.08.2020 11:33:04 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı