MİT’ten PKK/YPG sözde akademi sorumlusuna operasyon

MİT’ten PKK/YPG sözde akademi sorumlusuna operasyon

MİT’ten PKK/YPG sözde akademi sorumlusuna operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG’nin sözde askeri eğitim veren Hebat Derik Akademisi sorumlusu Mıhyedin Gulo’yu Suriye/Kamışlı’da özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.
Terör örgütüne katılan gençlere silah kullanmayı, bomba yapmayı ve suikast gerçekleştirmeyi öğreten akademinin başında bulunan Gulo, örgüt mensuplarını, Türkiye ve Suriye’de bulunan birliklere yönelik eylem yapmaları amacıyla yetiştiriyordu.
Güvenlik güçlerine yönelik birçok eylemin, koordinesi ve planlamasında etkin rol aldığı bilinen Gulo, hedef listesinde yer alıyordu.
Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Mıhyedin Gulo Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’na karşı Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda örgüt saflarında faaliyet göstermişti. Son olarak Suriye/Haseke bölgesinde YPG’ye ait bir ideolojik/silahlı eğitim merkezinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyordu. MİT düzenlediği operasyon ile Mıhyedin Gulo’yu Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.


Yurt Dünya 21.08.2022 11:14:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı