Mobil ve PSA Grubu'ndan motor yağı iş birliği

Mobil ve PSA Grubu

Mobil ve PSA Grubu'ndan motor yağı iş birliği

ISTANBUL (AA) - Mobil'in binek araçlar için gelistirdigi sentetik motor yagi ürünü Mobil 1 ESP 5W-30, Peugeot, Citroen, DS, Opel/Vauxhall markalarina sahip PSA Grubu'nun motorlarindaki dolum yaglarina yönelik "PSA 2297" onayini almaya hak kazandi.

PSA Grubu'ndan yapilan açiklamaya göre, söz konusu isbirligiyle, aralarinda Türkiye'nin de yer aldigi sicak iklim kusagi pazarlarinda satilan sifir veya 7 yasina kadar olan PSA Grubu araçlarinda artik Mobil 1 ESP 5W-30 yaglari üreticiden onayli bir sekilde kullanilabilecek.

Açikalamada degerlendirmelerine yer verilen Mobil Oil Türk A.S. Genel Müdürü Münci Bilgiç, konuya iliskin sunlari kaydetti:

"Yeni motor teknolojilerinin madeni yaglardan beklentisi artiyor. Emisyon ömrü, yakit verimliligi, dayaniklilik ve performans gibi hassasiyetler öne çikan ilk beklentiler arasinda. Mobil 1 ESP 5W-30 ise tüm bu özelliklerin ötesinde bir performans sergileyerek aldigi onaylari genisletiyor. PSA Grubu’ndan alinan onay da bunun bir göstergesi. Öyle ki, "PSA 2297" üreticinin çok önem verdigi bir onay. Çünkü, Türkiye gibi dört mevsimin ayni anda yasandigi cografyalarda yaglama çözümleri kritik önem tasiyor. Mobil 1 ürünleri de, deniz seviyesindeki çok yüksek sicakliklardan yüksek rakimli daglardaki soguk kosullara kadar her türlü sartlara uyum sagliyor ve motoru üstün performansla koruyabiliyor"

Mobil 1 ESP 5W-30, dizel ve benzinli otomobiller için egzoz emisyon sistemlerinin ömrünü uzatirken, yakit verimliligi ve araç performansini ilk günkü gibi korumaya yardimci oluyor. Binek araçlar, SUV’lar ve hafif ticari araçlarda bulunan yüksek performansli motorlar basta olmak üzere her türlü modern araç motoru için tavsiye edilen Mobil 1 ESP 5W-30, özellikle konvansiyonel yaglarin performans gösteremeyecegi agir kosullarda ortaya koydugu performansla rakiplerinden ayrisiyor. Uzun ve temiz bir motor ömrü saglamak için birikintileri ve tortu olusumunu azaltmaya da yardimci olan Mobil 1 ESP 5W-30; dizel partikül filtreleri içindeki partikül birikiminin azaltilmasinda, benzinli araçlarda ise katalitik konvertörlerin yipranmasini azaltmada önemli bir rol oynuyor.




Yurt Dünya 23.10.2020 13:17:28 0
Anahtar Kelimeler: mobil ve psa grubu'ndan motor yağı birliği

İlginizi Çekebilir

1

Finike'de Turizm Haftası kutlandı

2

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

3

10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

4

Burdur'da çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

5

Hatay'da devrilen minibüsteki 9 tarım işçisi yaralandı

6

Adana'da dergi binasında 2 kadını bıçakla yaralayan kadın tutuklandı

7

Adana'da hamile kadının öldüğü kazaya karışan otobüsün şoförü tutuklandı

8

Hatay'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

9

Burdur'da Afrika'dan taşınan çöl tozu etkili oluyor

10

Adana'da "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenlendi