MS hastalığına dijital farkındalık

MS hastalığına dijital farkındalık

MS hastalığına dijital farkındalık

ISTANBUL (AA) - "Yol ArkadasiMSin" platformu, MS (multipl skleroz), 30 Mayis MS Günü kapsaminda, hastaliga dikkat çekmek için dijital farkindalik projelerini hayata geçiriyor.

Novartis Ilaç'in açiklamasina göre, MS hastalarina destek olmak ve hastalikla ilgili dogru ve güncel bilgilere ulasmalarini saglamak amaciyla Türkiye MS Dernegi, Izmir MS Dernegi ve Novartis Ilaç is birligiyle Yol ArkadasiMSin platformu hazirlanmisti.

Platform, dijitallesmeyi kaçinilmaz biçimde hizlandiran koronavirüs salgini sürecinde dijital farkindalik projeleriyle MS hastaligina dikkat çekmeyi hedefliyor.

Dünya MS Günü vesilesiyle, proje kapsaminda farkindalik için MS temali online toplanti arka plan görselleri ve Instagram filtreleri tasarlandi. Instagram'in hikaye özelligi için hazirlanan filtrelerle, MS hastalari ve yakinlarinin zorlu yolculuguna dikkat çekilerek bu süreçte yalniz olmadiklari vurgulaniyor. Dünya MS Günü'nde Instagram kullanicilari bu filtreleri kullanarak yapacaklari bireysel paylasimlarla MS hastalarinin yol arkadasi olabilecek.


- Novartis çalisanlari online toplantilarida MS temali arka plan kullanacak


Novartis çalisanlari da mayis ayi boyunca gerçeklestirecekleri online toplantilarda arka plan olarak MS temali görseli kullanarak MS farkindaligina dikkati çekiyor.

"MS'in farkindayim, MS hastalarinin yanindayim!" mottosundan yola çikarak hazirlanan tasarim, MS farkindaligini daha genis kitlelere ulastirmak üzere "Yol ArkadasiMSin" dijital platformu üzerinden indirilebiliyor.

Açiklamada, vatandaslarin dijital platformlar üzerinden gerçeklestirecegi toplantilarda, bu tasarimlari kullanarak ve MS temali Instagram filtreleri üzerinden #MSinfarkindayim, #MShastalarininyanindayim ve #YolarkadasiMSin etiketleriyle paylasim yaparak MS farkindaligina katki saglayabilecegi bildirildi.



Politika 22.05.2020 12:57:43 0
Anahtar Kelimeler: ms hastalığına dijital farkındalık

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı