Muaythai sporcusu Mehmet Ali, dünya şampiyonluğu hayaliyle samanlıkta antrenman yapıyor

Muaythai sporcusu Mehmet Ali, dünya şampiyonluğu hayaliyle samanlıkta antrenman yapıyor

Muaythai sporcusu Mehmet Ali, dünya şampiyonluğu hayaliyle samanlıkta antrenman yapıyor

ADANA (AA) - OZAN EFEOGLU - Muaythai sporunda Türkiye ve Avrupa sampiyonlugu bulunan sporcu Mehmet Ali Meriç, hayvancilik yapan ailesine destek olurken köydeki evlerinin samanliginda antrenman yaparak dünya sampiyonlugu için ter döküyor.

Adana'nin Yüregir ilçesinde 5 yil önce tanistigi muaythai sporuna kendisini adayan 19 yasindaki Mehmet Ali Meriç, Güven Gücü Spor Kulübü adina katildigi ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda dereceler elde etti.

Antalya'da geçen yil düzenlenen Uluslararasi Muaythai Sampiyonasi'nda büyükler 75 kilo kategorisinde Avrupa sampiyonluguna ulasan genç sporcu, yetenegiyle otoritelerin dikkatini çekiyor.

Ailesinin hayvancilik isine de yardim eden Mehmet Ali, antrenmanlarini siklastirmak için köydeki evlerinin samanligina kum torbasi ve spor aletleri getirdi.

Burada adeta küçük bir "salon" olusturan Mehmet Ali, 2021 yilinda Tayland'da düzenlenecek Muaythai Dünya Sampiyonasi'nda en büyük hayali olan dünya sampiyonluguna ulasmak için antrenmanlara basladi.

AA muhabirine açiklama yapan genç sporcu, muaythai sporuna tutkuyla bagli oldugunu, karsisina çikan engellere ragmen yilmadan çalistigini ifade etti.

Mehmet Ali, dünya sampiyonu olabilmek için sadece spor kulübünde çalismanin yetmeyecegini aktararak, sunlari kaydetti:

"Babam hayvancilikla ugrasiyor. Ailece kendisine yardim ediyoruz. Hayvanlarin yemlenmesi, sagimi, asilanmasi gibi islerde babama yardim ediyorum. Sabahlari 2 saat antrenman yapiyorum. Aksam köydeki islerimiz bitince ücretsiz egitim aldigimiz Güven Gücü Spor Kulübüne gidip hocalarim esliginde 2 saat daha çalisiyorum."

Zorlu hayat kosullarinin kendisini yildirmadigini belirten genç sporcu, "Kendim için çabaliyorum bunun haricinde ülkem adina daha fazla çabaliyorum ve bunu düsündügümde çok hirslaniyorum. Tüm antrenmanlarimdaki hedefim dünya sampiyonasinda al bayragimizi dalgalandirmak, bunun için hazirlaniyorum ve basaracagima da inaniyorum." diye konustu.

Mehmet Ali Meriç, muaythai sporuyla gençlerin düzenli çalismasi ve sampiyonluga inanmalari gerektigini belirterek, sporcularin sosyal hayatlarindan ödün vermeleri gerektigine vurgu yapti.



Bölgeden 27.10.2020 11:33:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı