Mudanyalı arıcılar sertifikalarını aldı

Mudanyalı arıcılar sertifikalarını aldı

Mudanyalı arıcılar sertifikalarını aldı

Mudanya Kaymakamlığının öncülüğünde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen arcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı.
Sertifika törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Topal, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ katıldı. 22 Mart ile 6 Nisan tarihleri arasında toplam 72 saat teorik ve pratik uygulamalı arıcılık kursunu toplam 48 kursiyer bitirdi. Tatbikî dersler ve imtihan neticesinde 47 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.
Mudanya’da toplam 39 yerleşim yerinde 100 Arıcılık işletmesinde yaklaşık 5 bin kovan bulunuyor. değişen iklim ve fenolojiye göre yıllık 45 ile 70 ton ton arasında bal üretimi yapılabiliyor. Bakanlıkça uygulanan arıcılık desteklemesi kapsamında 2020 yılında Mudanya ilçesinde 57 arıcıya ait 3982 fennî kovana toplam 59 bin 730 TL. destekleme ödemesi yapıldığı açıklandı.
Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, "ilçemizin zengin bitki florasında ilkbahar, yaz ve sonbahar döneminde çiçeklenme uzun sürmekte. Arıcılık açısından bol polen, nektar, propolis kaynağı mevcuttur. Arıcılık yapan üreticilerimizin teknik bilgi, beceri, yeni uygulamalar konusunda bilgilendirilmeleri, arıcılığa yeni başlayacak olanlar için ek gelir elde etme imkânı var” dedi.


Güncel 25.06.2021 11:50:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor