Müdür Ahmet Aydın: "Konakları Kütahyalıların hizmetine sunuyoruz"

Müdür Ahmet Aydın:

Müdür Ahmet Aydın: "Konakları Kütahyalıların hizmetine sunuyoruz"

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, tarihi konukların restorasyonu kadar kullanımının da önemli olduğunu ifade etti.
Kütahya’da, 2020 yılında kuruluşunu tamamlayan Kadim Kültür Araştırma Düşünce İlim ve Medeniyet Vakfı, (KADİM Vakfı) Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mülkiyetinde bulunan Germiyan Sokağı’ndaki tarihi Vakıf Konağı’nı 21 yıllığına kiraladı.
Yapılan ihale sonrası düzenlenen sözleşme imza töreninde Mustafa Önsay, Mücahid Köksal, Alaattin İnağ, İsmail Girgin, Volkan Mankan ve Ahmet Enliçay KADİM Vakfı adına hazır bulundu.
İmza töreninde Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, "Tarihi konaklarımızdan birini daha restore ederek Kütahyalıların hizmetine sunuyoruz. Bu binaların restorasyonu kadar günümüz insanının kullanımında olması da önemli. Daha önce de bir çok sivil toplum kuruluşu ile bu binaların hayata kazandırılması için beraber çalıştık. Tarihi Vakıf Konağımızın da bu vesile ile gençlerimize hizmet edecek olmasından dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.
KADİM Vakfı adına söz alan Mustafa Önsay, "Bu binanın vakfımıza verilmesi hususunda desteklerini esirgemeyen büyüklerimize ve bu süreçte emeği geçen Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz. Tarihi bir binamızı daha gençlerimizle buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz" diye konuştu.


Güncel 1.04.2021 21:49:19 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

2

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

3

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

4

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

5

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

6

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

7

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

8

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

9

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

10

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı