Muğla’da organ bağışına dikkat çekildi

Muğla’da organ bağışına dikkat çekildi

Muğla’da organ bağışına dikkat çekildi

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde kurulan organ ve doku bağışı standında organ bağışının önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü birimi tarafından poliklinik giriş alanında kurulan stantta; hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarına organ bağışının önemini anlatmak, organ bağış bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla broşür ve afişlerle bilgilendirme yapıldı. Organ bağışı yapmak isteyen gönüllülerin talepleri stantta görev yapan Organ Bağış Birimi’nde görevli hemşire Neşe Terzioğlu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri tarafından organ bağış form doldurularak kabul edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetim ekibi tarafından stantta bilgilendirme yapıldı. Başhekim, Doç. Dr. Turhan Togan, "Ülkemizde 25 binin üzerinde kişinin organ nakli için beklediğini ifade ederek organ bağışının süreli günlerde değil yılın her günü önemli olduğunu belirterek kurum olarak organ nakil merkezimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hem hekimlerimiz hem de sağlık çalışanlarımız ellerinden gelenin fazlasıyla yapılmaktadır. Organ yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen hastalarımızın da geleceğe umutla bakabilmeleri için herkesi bağış konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bağışlanan her organ yeni bir yaşamdır" dedi.

Başhekim Togan, ”18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Bağış yapmak isteyen kişiler bunu tüm devlet hastaneleri, özel hastaneler ve sağlık merkezlerinde bağış formu doldurarak gerçekleştirilebilir ve ’organ bağış kartı’ alabilirler. Ancak beyin ölümü gerçekleşen kişinin üstünden organ bağışçısı kartı çıksa bile, hemen kişinin organları alınmıyor. Çünkü organ bağışı için aynı zamanda ailenin yazılı onay vermesi şarttır. Dolayısıyla organ bağışını önceden yapmak, bir anlamda hayatını kaybeden kişinin vasiyeti anlamına gelir. Tüm bu bilgilerin ışığında stantta görev alan Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü birimindeki çalışma arkadaşlarımıza ve tıbbiyeli genç meslektaşlarımıza, organ bağış bilincinin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın oluşturulması için yapmış oldukları bilgilendirme çalışması için teşekkür ederiz” diye konuştu.


Güncel 16.12.2022 17:20:39 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi