Muğla’da otostop çeken öğrenciler nostaljik araç ile farkındalık yaşadı

Muğla’da otostop çeken öğrenciler nostaljik araç ile farkındalık yaşadı

Muğla’da otostop çeken öğrenciler nostaljik araç ile farkındalık yaşadı

Muğla il Emniyet Müdürlüğü tarafından trafikte otostop çeken öğrencilere yönelik nostaljik araç ile farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Karayolları Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde karayolu üzerinde otostop çekerek trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüklerinin farkındalığını oluşturmak amacıyla; otostop çekerek yolculuk etmeyi tercih eden öğrencilerin suçtan zarar görmelerini engellemek, güvenli seyahat yöntemlerinin tercih edilmesini sağlamak, otostop yöntemiyle seyahat etmenin tehlikelerini bizzat yerinde gözlemleyerek dikkat çekmek amacıyla Muğla Emniyet Müdürlüğünün nostaljik aracı ile Kötekli’den merkeze otostop çeken öğrencilerin transfer edilmesi konulu farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Otostop çeken Emre Dursun isimli öğrenci, "Polislerimize bu haftada bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz" derken, Ogün İdi Arslan "Polislerimize bu haftada bize gösterdikleri farkındalık için teşekkür ederiz. Bizi gideceğimiz yere kadar bıraktılar" dedi.
Muğla il Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdür vekili Komiser Burcu Avcı, "Trafik güvenliği çerçevesinde malumunuz Mayıs ayının ilk haftasının Cumartesi günü yoğun trafik güvenliği günü. Onu takip eden haftalar karayolu trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede Turizm Şube Müdürlüğüne kayıtlı nostaljik turizm aracımız ile birlikte karayolunda seyir halinde özellikle otostop çeken Üniversite öğrencilerimiz ve diğer vatandaşlarımıza güvenli seyahat etmeleri amacı ile turizm aracımızı hizmete sunmuş bulunmaktayız. Bu trafik güvenliği haftası boyunca ve Haziran ayı sezon dönemin dede devam edecek “dedi.


Eğitim 9.05.2023 16:34:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Dünya Dans Günü'nü gala gecesinde kutladı

2

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor

3

Antalya'da Anadolu Nefesli Beşlisi "Del Mundo" konserini seslendirecek

4

Hobi olarak arıcılığa başlayan terör gazisi, devlet desteğiyle 400 kovana ulaştı

5

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışında Yörük göçü canlandırıldı

6

Ülkem Okuyor Derneğince Hatay'da 21. kütüphane açıldı

7

"Doğu Ekspresinde Cinayet" oyunu Antalya'da sahnelenecek

8

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Tosca" operasını sahneleyecek

9

Sillyon Antik Kenti'ndeki 10 bin kişilik stadyum gün yüzüne çıkarılıyor

10

Antalya Devlet Opera ve Balesi 23 Nisan'da "Rapunzel"i sahneledi