Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterindeki "GPS hırsızlığı" davasına devam edildi

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterindeki "GPS hırsızlığı" davasına devam edildi

KAHRAMANMARAS (AA) - Muhsin Yazicioglu ile beraberindeki 5 kisinin hayatini kaybettigi 25 Mart 2009'da düsen helikopterden GPS cihazlarinin sökülmesiyle ilgili aralarinda FETÖ'nün (Fetullahçi Terör Örgütü) darbe girisiminde Cumhurbaskanina suikast girisiminden mahkum eski yarbay Davut Uçum ile eski astsubay Aydin Özsicak'in da bulundugu 10 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Göksun Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya, FETÖ'nün darbe girisimi sirasinda Cumhurbaskani Erdogan'a suikast girisiminde bulunulmasina iliskin davadan mahkum saniklar Aydin Özsicak ve Davut Uçum ile tutuklu sanik Yusuf Yigit ve tutuksuz sanik Ebubekir Semih Yüksekkaya, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi.

Durusmada taraf avukatlari ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Baskani merhum Muhsin Yazicioglu'nun yakinlari da hazir bulundu.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazi belgelerin okunmasinin ardindan saniklara söz hakki verildi.

Sanik Aydin Özsicak, önceki beyanlari tekrar ettigini ifade ederek, avukat tutmak ve detayli savunma yapmak için süre talep etti.

Yusuf Yigit de diger saniklari tanimadigini öne sürerek, olay mahallinde bulunmadigini ve suçsuz oldugunu iddia etti.

Sanik Davut Uçum ise "Davaya konu olayin sadece hirsizlik olmadigini, suikast oldugunu düsündügünü" belirterek, dosyayi incelemek için bir örneginin cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yazicioglu ailesinin avukati Kemal Yavuz da davanin Muhsin Yazicioglu'nun ölümüyle ilgili Kahramanmaras Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen ana dosyayla birlestirilmesini talep etti.

Mahkeme, cumhuriyet savcisinin esas hakkinda mütalaa hazirlanmasi için durusmayi erteledi.

- "Yargilanan sanik bile 'bu bir suikasttir' diyor"

Uluslararasi Insan Haklari ve Demokrasi Dernegi Genel Baskani Remzi Çayir, adliye çikisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, Muhsin Yazicioglu'nun ölümüne iliskin farkli davalar oldugunu, bunlarin birlestirilmesi gerektigini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Su anda yargilanan insan bile bu isin bir suikast oldugunu söylüyor. Sanigin bile 'bu bir suikasttir' dedigi ortamda, burada aletleri sökenlerin hirsizliktan yargilanmalari tam anlamiyla bir garabet. Yani suikaste ugramis Sayin Muhsin baskanin helikopterinden aletleri sökenler, delil karartmaktan olayi örtmekten yargilanmalari gerekirken su anda Göksun'da adi hirsizliktan yargilaniyor. Bunun hirsizlikla ne alakasi var? Neyi çalacak? Çalip ne yapacak? Adam delil karartmis. Bu davalarin birlestirilmesi ve sonuca dogrudan gidilmesi gerekiyor. 10 sene oldu, bu isin bir an önce neticelendirilmesinde fayda var."



Yurt Dünya 21.10.2020 19:09:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

2

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

3

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

5

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

6

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

7

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

8

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

9

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

10

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü: