Muhtarlık seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimlerini aratmadı

Muhtarlık seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimlerini aratmadı

Muhtarlık seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimlerini aratmadı

Elazığ’da yeni kurulan mahallede muhtarlık seçimi yapıldı. 23 adayın ve 10 bin 823 seçmenin bulduğu mahallede 32 sandık kuruldu. Okullarda adım atacak yer kalmazken, seçim cumhurbaşkanlığı seçimlerini aratmadı.
2020 depreminden sonra yeni rezerv alanları içerisinde yer alan ve çok sayıda TOKİ konutu yapılarak hak sahiplerine teslim edilen Güneykent, Elazığ Belediye Meclisi’nin aldığı karar sonrasında şehrin 41’inci mahallesi oldu. YSK’nın kararı üzerine mahallede muhtarlık seçimine gidildi. 10 bin 823 seçmenin bulunduğu mahallede 23 muhtar adayı çıktı. İki okul ve bir sosyal tesiste kurulan 34 sandıkta seçmenler oylarını kullanmaya başladı. Büyük ilginin olduğu seçim, cumhurbaşkanlığı seçimini aratmadı. Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi akşam 17.00’de sona erecek ve ardından sandıklar açılarak oylar sayılmaya başlanılacak.

“Gerçekten ilgi çok, herkes gelmiş”
Güneykent Mahallesi’nin depremin ardından kurulan yeni bir mahalle olduğunu belirten vatandaşlardan Mehmet Eskiyurt, “Yeni bir gelecek. Sorunları olan bir mahalle. Allah devletimize zeval vermesin, bakıyor. Gerçekten ilgi çok, herkes gelmiş. Ben bu kadar büyük ilgi beklemiyordum. Rögar kapaklarının değişmesini ve mahallemizin ilaçlanmasını istiyoruz. Cami ve market olmasını istiyoruz” dedi.

“Böyle bir seçim hiç görmedim”
Mücahit Bayramoğlu ise, “Sabah 8 gibi gelmeye başladılar. Seçime çok yoğun bir ilgi var. Bu kadar ilgi beklemiyorduk. 23 aday için hayırlısı olsun. Adeta cumhurbaşkanlığı seçimi gibi oldu. Belediye seçimlerini bile böyle yoğun görmedim. Böyle bir seçim hiç görmedim” diye konuştu.


Güncel 5.03.2023 13:11:07 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

2

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

3

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

4

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

5

Antalya'da bayram öncesi şehit mezarlarının bakım ve onarımı yapılıyor

6

Antalya'da "Kadın Muhtarlarla Eşitlikçi Uygulamalar" paneli düzenlendi

7

Budget'tan bayram tatili için güvenli araç kiralama önerileri

8

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Antalya ayağı başladı

9

Kahramanmaraş'ta yaralı bulunan karaca yavrusu tedavi altına alındı

10

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı tutuklandı