Muratpaşa'da HES kodlu anahtarlık dağıtılacak

Muratpaşa

Muratpaşa'da HES kodlu anahtarlık dağıtılacak

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi, tarafından vatandaşlara HES kodları yazılı anahtarlık dağıtılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, anahtarlıklar semt pazarları başta olmak üzere 20'ye yakın farklı noktadan temin edilebilecek. Dağıtım noktalarına kurulacak bilgisayarlarla HES kodları, karekod haline getirilecek ve anahtarlıklara yerleştirilip vatandaşlara teslim edilecek.

En kısa sürede başlayacak dağıtımlar, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı pazar günleri hariç her gün yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla HES kodunun gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini belirtti.

Daha önce seyahatlerde, kamu kurum ve kuruluşları ile alışveriş merkezleri girişlerinde yapılan HES kodu sorgulamasının il genelinde çok daha geniş bir kapsamda yapılmaya başlandığını kaydeden Uysal, akıllı cep telefonu olmayan ya da uygulamayı kullanmakta zorlananlar için sorgulamaların sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Pazardan berbere gittiği her yerde kağıda not aldığı kodu okumak zorunda kalan ya da uygulamayı kullanmakta zorlananlar için pratik bir çözüm olarak HES kodlu anahtarlıkları uygulamaya alacaklarını dile getiren Uysal , bu sayede özellikle semt pazarlarında kontrol sırasında olası yığılmaların önüne geçileceğini ve tam kontrolün sağlanacağını vurguladı.



Yurt Dünya 24.03.2021 14:18:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'in Akdeniz ilçesinde atıklar belediye ekiplerince toplandı

2

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 4 zanlı gözaltına alındı

3

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh'den tatbikat değerlendirmesi:

4

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

5

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

6

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

7

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

8

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

9

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

10

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi