"MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı" 18 Kasım'da başlayacak

"MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı" 18 Kasım'da başlayacak

ISTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan, "Üretim, ticaret, ihracat ve yatirim alanlarinda, ülkemizin is insanlarinin tüm dünyayla temas ederek islerini gelistirmesine vesile olacak, 18-21 Kasim tarihlerinde gerçeklestirecegimiz MÜSIAD EXPO, tüm dünyanin geçmekte oldugu böylesine zor bir dönemde son derece önemli bir organizasyon." dedi.

Bu sene 18-21 Kasim tarihlerinde Istanbul'da gerçeklestirilecek "MÜSIAD EXPO 2020 Ticaret Fuari"nin detaylari, MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan ve TÜYAP Genel Müdürü Ilhan Ersözlü'nün katildigi toplantida paylasildi.

MÜSIAD Baskani Kaan, 95 ülkede irtibat noktasina sahip MÜSIAD'in, genis teskilat agina sahip bir dernek oldugunu dolayisiyla fuara yurt disindan bakanlar, üst düzey bürokratlar, valiler, milletvekilleri, belediye baskanlari, oda ve borsa baskanlari, yabanci alim heyetleri, basin mensuplari ve seçkin is insanlarinin yogun katiliminin beklendigini söyledi.

Üretim, ticaret, ihracat ve yatirim alanlarinda, Türkiye'nin is insanlarinin tüm dünyayla temas ederek islerini gelistirmesine vesile olacak MÜSIAD EXPO'nun, dünyanin geçtigi zor bir dönemde son derece önemli bir organizasyon oldugunu dile getiren Kaan, su bilgileri verdi:

"Böyle bir organizasyonu düzenlemekten duydugumuz mutlulugun tarifi yok. Bu mutluluk, ülkemize faydali olmanin ve MÜSIAD olarak bu topraklara olan inancimizi tüm dünyaya kanitlamanin mutlulugudur. MÜSIAD bugüne kadar çesitli kurum ve kuruluslarla toplam 193 Mutabakat Anlasmasi (Memorandum of Understanding-MOU) imzaladi. MÜSIAD EXPO 2020'de, 4 kitadan 20 yeni karsi kurulusla MOU anlasmasi imzalayarak, ülkeler arasindaki ihracatin ve ticari iliskilerin gelismesi noktasinda adim atacagiz.

MÜSIAD EXPO'nun bu yilki ilklerinden biri ilk kez açilacak 'Girisimcilik Alani' olacak. Türkiye'nin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatirimlar, ziyaretçilerle bu holde bulusacak. Yatirimci ile girisimciyi bir araya getirecek organizasyonda, yeni is alanlarinin olusmasi saglanacak. Türkiye'deki istihdama dogrudan katki yapilmasi hedefleniyor. Dünyanin önemli yatirimcilarinin fuara katilarak girisimcilik salonunda önemli görüsmeler yapacagina inaniyoruz."


- "Karavan üreticileri ve milli elektrikli araçlar da fuarda olacak"


MÜSIAD olarak ülke kalkinmasina ve ekonomisine daha fazla katki sunabilmek adina birçok proje gelistirdiklerini hatirlatan Kaan, bu projelerin detaylarini ve bir kismini ilk kez fuar kapsaminda ziyaretçilerle paylasacaklari bilgisini verdi.

Kaan, bu yilki EXPO'da karavan üreticilerine yer verdiklerini aktararak, EXPO kapsaminda milli elektrikli araçlarin gösteriminin gerçeklestirilecegini de bildirdi.

Ticaret hacminde daha önceki senelerde oldugu gibi önemli rakamlara ulasmayi beklediklerini dile getiren Kaan, "Siki tedbirler aldik, herkesi bir günde içeri almayacagiz. Fuari 60 bin metrekarede gerçeklestirecegiz. Il Hifzissihha Kurulu ve Bilim Kurulu'nun aldigi tüm kurallar uygulanacak. Önceligimiz insan sagligini korumak, Türkiye'de de hayat devam ediyor, fuar kapsaminda 8'de 1 kuralina mutlaka uyulacak." ifadelerini kullandi.


- "Fuara gelecek misafirlerimizin yarisi yabanci"


TÜYAP Genel Müdürü Ilhan Ersözlü, an itibariyla fuara 190'a yakin firmanin istirak ettigini belirterek, sözlesmeleri sürenlerle birlikte 200 civari firma ile fuarin gerçeklesecegi bilgisini verdi.

Fuara gelecek misafirlerin yarisinin yabanci oldugunu aktaran Ersözlü, 88 ülkeden alim heyeti gelmesinin kesinlestigini dile getirip, online yapilan basvurularin yarisinin da yurt disindan oldugunu bildirdi.

Dünyada etkili olan pandemi nedeniyle MÜSIAD EXPO hazirliklarinin titizlikle yapildigini ifade eden Ersözlü, pandemi sonrasi fiziksel agirlikli yapilan en büyük fuar etkinligi olmaya hazirlanan MÜSIAD EXPO'nun, salgin nedeniyle gelemeyenler için de "hibrit fuar" deneyimi sunacagini anlatti.

Ersözlü, fiziksel olarak 200 firmanin fuara katilacagini, Venezuela, Hollanda, Endonezya, Kongo ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nden milli katilimlarin olacagini aktararak, su bilgileri verdi:

"Fuara sanal fuarciligi da entegre ettik, bu sanal fuar 10 gün boyunca devam edecek. Fiziki olarak gelen binlerce is adamini ve sanayiciyi sosyal mesafe kurallari geregi agirlamaya hazirlanan fuarin katilimcilari, TÜYAP'in sagladigi teknolojik alt yapi sayesinde fuar ziyaretçileri ile yalnizca fuar alaninda degil, fuar sona erdikten sonra dahi dijital platformda bir araya gelerek ticaret yapabilecekler. Tüm katilimci ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasinda içeri girebilecegi fuar alaninda temassiz teknolojiler kullanima sunulacak. Bir hol sadece bunun için ayrildi. Yogunluk kontrolü ve dezenfeksiyon islemleri içinse özel ekipler görev yapacak."


- "Fuar, 6 salonda, 60 bin metrekarelik alanda gerçeklesecek"


MÜSIAD Dis Ekonomik Iliskiler Komitesi ve EXPO Baskani Hifsi Soydemir, fuarin MÜSIAD ruhuna uygun olarak organize edildigini ve merkezine insani aldigini dile getirerek, "Birçok üyemizin ve Türkiye'nin özlem duydugu bir fuar gerçeklestirecegiz." dedi.

MÜSIAD Üst Kurul Baskani Fatih Keçebir ise, "Küresel ticaret burada" sloganiyla yapilacak fuarin, 6 salonda, 60 bin metrekarelik alanda gerçeklesecegini, 40 binden fazla sirketi temsil eden, 100 bin ziyaretçiyi agirlamaya hazir oldugunu ve online da ziyaretçi sayisinin milyonlara ulasmasini bekledikleri söyledi.



- "Ilk kez 'hibrit fuar' deneyimi sunulacak"


Toplantida verilen bilgiye göre, fuar kapsaminda bu yil ilk kez "hibrit fuar" deneyimi sunulacak.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesi ve katilimiyla gerçeklesecek fuar, 40 binden fazla sirketi temsil eden 100 binin üzerinde ziyaretçiyi agirlamaya hazirlanirken, fuarda 8 binin üzerinde B2B is görüsmesinin yapilmasi hedefleniyor.

Fuar, Özbekistan, Pakistan, Kazakistan, Sudan, Libya, Katar, Nijerya, Güney Afrika, Iran, Irak ve Venezuela basta olmak üzere, 88 ülkeden yabanci alim heyetinin katilacagi fuar pek çok organizasyona da ev sahipligi yapacak.

Dünyanin dört bir yanindan gelecek sanayici ve is insanlarinin katilacagi Uluslararasi Is Forumu-International Business Forum (IBF) bu önemli toplantilardan biri olacak.

Uluslararasi ticaretin önemli oyunculari sayilan fahri konsoloslari bir araya getirecek olan "MÜSIAD-Dünya Fahri Konsoloslari Ticaret ve Diplomasi Zirvesi" de fuar kapsaminda düzenlenecek.

Verilen bilgiye göre, bu zirveye, 82 fahri konsolosun katilimi kesinlesti. Fuar kapsaminda ayrica MÜSIAD Dünya Genel Idare Kurulu (GIK) düzenlenecek.

"Maske Mesafe Temizlik" kuralini hiçbir sekilde göz ardi etmeden yürütülecek organizasyonda tüm katilimci ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasinda içeri girebilecek ve fuar alaninda temassiz teknolojiler kullanima sunulacak.

Yogunluk kontrolü ve dezenfeksiyon islemleri için de özel ekipler görev yapacak.



Politika 4.11.2020 14:16:33 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

2

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, depremzede annelerle buluştu

3

Bakan yardımcıları Karaloğlu ve Serim, Katar Devlet Bakanı Al Khater ile Mersin'de görüştü

4

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş'ta konuştu:

5

CHP İl Başkanı Tanburoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

7

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Osmaniye'de konuştu:

8

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Antalya Valiliğini ziyaret etti

9

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

10

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti: