MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı başladı

MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı başladı

MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı başladı

ISTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan, "Yatirimci ile girisimciyi bir araya getirecek organizasyonda (MÜSIAD EXPO), yeni is alanlarinin olusmasi saglanarak Türkiye'deki istihdama dogrudan katki yapilmasi hedeflenmektedir." dedi.

Anadolu Ajansi'nin Global Iletisim Ortagi oldugu "MÜSIAD EXPO 2020 Ticaret Fuari", Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in katilimiyla Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde basladi.

Etkinligin açilisinda konusan Kaan, 18'incisini gerçeklestirdikleri etkinligin bu yil ilk kez, Türkiye’nin en büyük fuar organizatörü TÜYAP ve Türkiye’nin en genis sermaye Platformu olan MÜSIAD’in, güçlerini birlestirerek gerçeklestirdigi söyledi.

Kaan, fuarda, 10 salonda ve 70 bin metrekarelik bir alanda binlerce sirketin temsil edilecegi ve 100 bine yakin ziyaretçiyi agirlamayi hedeflediklerini belirterek Türkiye’nin ilk hibrit fuari olma özelligiyle sanal ortamdan da katilimlarin ve ziyaretlerin gerçeklesecegini bildirdi.

Sosyal mesafe kurallari ve ciddi sanitasyon önlemleri çerçevesinde yapilan hazirliklarla 8 binin üzerinde B2B is görüsmesinin hedeflendiklerini aktaran Kaan, fuarin, dünyanin dört bir yanindan gelecek sanayici ve is insaninin da katilacagi Uluslararasi Is Forumu- (International Business Forum (IBF) ile önemli toplantilara ev sahipligi yapacagini kaydetti.

Kaan, MÜSIAD EXPO 2020'nin, ticaretin iletisim dili olan fahri konsoloslari da bir araya getirecegini belirterek, "Basta ABD, Avrupa ve Asya bölgeleri olmak üzere tüm dünyada etkin rol oynayan fahri konsoloslar, buralarda edindikleri tecrübe ve birikimleri ,is insanlariyla paylasarak ülkemizin ihracatinin gelismesine katkida bulunacak. Ayrica fuarda, 4 kitadan 20 yeni kurulusla MOU anlasmasi imzalanarak, ülkelerimiz arasindaki ihracatin ve ticari iliskilerin gelismesi noktasinda önemli bir adim atilmis olacak." ifadelerini kullandi.


- "Istihdama dogrudan katki hedefleniyor"


Abdurrahman Kaan, MÜSIAD EXPO'da ilk kez Girisimcilik Alani açilacagini belirterek, yatirimci ile girisimciyi bir araya getirecek organizasyonda, yeni is alanlarinin olusmasi saglanarak Türkiye'deki istihdama dogrudan katki yapilmasinin hedeflendigini söyledi.

Dünyanin önemli yatirimcilarinin da fuara katilarak girisimcilik salonunda önemli görüsmeler yapmasinin beklendigini anlatan Kaan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu yilki EXPO'da farkli olarak karavan turizmini desteklemek amaciyla her gelir düzeyine hitap edecek karavanlar da fuarimizda yer alacaktir. Biliyorsunuz karavan turizmi, Yeni Turizm Kaynaklari Gelistirme ve Turizm Yatirimlarini çesitlendirme stratejimiz kapsaminda ilk kez MÜSIAD tarafindan ortaya konmus ve oldukça genis bir zeminde ragbet görmüstür. Bu itibarla biz de bu yilki EXPO’da Karavan Üreticilerine yer verdik."

Kaan, bu yil EXPO kapsaminda milli elektrikli araçlarin da gösteriminin gerçeklesecegini kaydederek, su bilgileri verdi:

"Milli gurur kaynagimiz olan ve Yesil mutabakatin destekleyicisi olarak da algilanmasi gereken, bu girisime MÜSIAD olarak Fuar bünyesinde yer vermekten dolayi çok mutluyuz. Fuarimiza, 24 sektörden yüzlerce firmanin katiliyor olmasi pandeminin bu zorlu sürecinde bile ülkemiz ekonomisin çarklarini döndürmek adina bizleri ümitlendirmektedir."


- "Ülke ekonomisinin yeni yol haritasi belirleme süreci bizi memnun ediyor"


MÜSIAD Baskani Kaan, son yillarda küresel ticarette yasanan sikintilar, Çin-ABD gerilimi ve Brexit gibi global ekonomiyi olumsuz etkileyen gelismelerden bahsederek, salgin sürecinin bu kadar sikisan dünya sisteminin bir patlama noktasi oldugunu söyledi.

Bugün gelinen noktada artik pandemi sonrasi yeni dünya düzeninin yeni paradigmalarinin konusuldugunu dile getiren Kaan, su ifadeleri kullandi:

"Ilk dönemin sancili soklarini üzerimizden yavas yavas atarak, yeni normalin yani yeni üretim-ticaret-yatirim ve tedarik sistemlerinin, Türkiye açisindan konumlandirmasini yapmaktayiz. Ülkemiz ekonomisinin makro politikalar ve hukuksal reformlar düzleminde tazelenme ve yeni bir yol haritasi belirleme sürecine girmis olmasi bizleri memnun etmektedir. Ancak bir gerçegi de unutmamak gerekir. Devlet, politikalarini belirlerken, alinan kararlarin sürdürülebilirligi, bu kararlarin tabana iyi anlatilmasi ve elbette uluslar arasi düzlemde kendimizi iyi ifade edebilmemiz ile mümkündür."


- MÜSIAD'dan KOBI'lere destek


Abdurrahman Kaan, "içine kapanip kapali devre çalismalarla makro dönüsümlere katki saglanmaz" felsefesi dogrultusunda çiktiklari yolda fuar kapsaminda ve sonundaki süreçte etkinligin meyvelerini göreceklerini bildirdi.

KOBI'lerin Türkiye ekonomisinin lokomotif unsuru oldugunu aktaran Kaan, onlarin yatirima tesvik edilmesinin, mekan ve finansmana erisimlerinin saglanmasinin, yatirim yapma istahlarini olumsuz etkileyecek faktörlerin iyilestirilmesinin öneminden bahsetti.

Kaan, "Bu çerçevede bilhassa KOBI'lerimizin markalasma ve büyüme serüveninde onlara gerek komitelerimiz gerekse MÜSIAD markalarimizca gelistirilen projelerimizle her zaman destek olmaya haziriz. Bu çerçevede MÜSIAD çalismalari ve markalarini yine fuarimizda bulunan MÜSIAD holünde bulabilir ve ziyaret edebilirsiniz." dedi.


- Anadolu Ajansi'na plaket


Açilisin ardindan etkinligin sponsor ve destekçilerine tesekkür plaketi verildi.

MÜSIAD EXPO Global Iletisi Ortagi olan Anadolu Ajansi'nin plaketi, AA Pazarlama ve Kurumsal Iletisim Direktörü Yilmaz Yaman'a takdim edildi.

Programin ana sponsorlarindan Yildiz Holding ve Karanfil Grup yetkilileri de plaket verilen destekçiler arasinda yer aldi.


- MÜSIAD EXPO'da yer alacak organizasyonlar


Özbekistan, Pakistan, Kazakistan, Sudan, Libya, Katar, Nijerya, Güney Afrika, Iran, Irak ve Venezuela basta olmak üzere, 50 ülkeden 400 yabanci alim heyetinin katilacagi fuar pek çok organizasyona da ev sahipligi yapacak.

Yarin düzenlenecek, dünyanin dört bir yanindan gelecek sanayici ve is insanlarinin katilacagi Uluslararasi Is Forumu-International Business Forum (IBF) bu önemli toplantilar arasinda yer aliyor.

"Virüsün ekonomisi"nin tartisilacagi forumda Kovid-19 sonrasi patlama yasayacak sektörler hakkinda da bilgi paylasimi gerçeklestirilecek. Ayni gün Dünya Baskanlar Toplantisi da yapilacak.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 20 Kasim'da fuari ziyaret edecek. Ayni gün Ticaret Bakanligi Alim Heyetleri ikili is görüsmeleri gerçeklestirilecek.

Ayrica uluslararasi ticaretin önemli oyunculari sayilan fahri konsoloslari bir araya getirecek olan "MÜSIAD-Dünya Fahri Konsoloslari Ticaret ve Diplomasi Zirvesi" de fuar kapsaminda düzenlenecek.

Bu zirveye, 82 fahri konsolos katilim saglayacak. Ülke ve panel sunumlarinin yapilacagi fuarin son gününde ise MÜSIAD Uluslararasi Is Birligi Anlasmalari Imza Töreni yapilacak.

MÜSIAD'in bugüne kadar çesitli kurum ve kuruluslarla toplam 193 is birligi anlasmasi imzaladi. MÜSIAD EXPO 2020’de, 4 kitadan 20 yeni karsi kurulusla MOU anlasmasi imzalayarak, ülkeler arasindaki ihracatin ve ticari iliskilerin gelismesi noktasindan adimlar atilacak.



Politika 18.11.2020 14:13:49 0
Anahtar Kelimeler: müsiad expo 2020 ticaret fuarı başladı

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı