MUSKİ’den yeni su kaynakları için sondaj çalışması

MUSKİ’den yeni su kaynakları için sondaj çalışması

MUSKİ’den yeni su kaynakları için sondaj çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü il genelinde içme ve kullanma suyu sorunu yaşayan bölgeler için sondaj çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında 6 ilçede 15 farklı noktada sondaj çalışması tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü il genelinde içme ve kullanma suyu miktarını artırmak için sondaj kuyusu açıp sisteme dâhil ederek bölgelerin sorunlarına çözüm buluyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Muğla il genelinde içme/kullanma suyu sorunu yaşayan bölgeler için çalışmalar başlattı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan çalışmalar neticesinde 15 farklı noktada 1500 metrelik sondaj çalışması yapıldı. Ekipler Fethiye’de 6, Menteşe’de 3, Datça’da 2, Yatağan’da 2, Milas’ta 1 ve Ula’da 1 olmak üzere 6 ayrı ilçede 15 noktada sondaj çalışmalarını tamamladı.

MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada “21 Şubat 2021 tarihinde başlanan proje kapsamında, il genelinde 1500 metrelik sondaj kuyusu çalışmasını tamamladık. İnsan sağlığına uygun suyu kullanıma alarak vatandaşlarımıza aktarılması için depolarla iletimini sağlayacağız. Su sorunu yaşayan bölgelerin problemlerini çözmenin yanı sıra kuraklık ile mücadelede aktif mücadelemizi sürdüreceğiz. Muğla’mızın su konusunda geleceğini korumak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” denildi.


Güncel 18.11.2021 13:10:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Feke'de dereye düşen hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı

2

Kozan'da park halindeki hafif ticari araç yandı

3

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişinin cansız bedenine ulaşıldı

4

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

5

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

6

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

7

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

8

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

9

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

10

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi