Mutabakat sağlandı ve Osmaniye’nin adı öne çıkarılacak

Mutabakat sağlandı ve Osmaniye’nin adı öne çıkarılacak

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde kurulu bulunan menba suyu fabrikalara ile mutabakat sağlandı.

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde kurulu bulunan menba suyu fabrikalara ile mutabakat sağlandı ve bundan böyle, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışına gönderdikleri su şişelerinin üzerinde Osmaniye ismi öne çıkarılarak büyük harflerle yazılacak.

Bugün Osmaniye Valiliği’nde Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın makamında yapılan toplantıya , Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, İdeal su adına Hakan Polat, Bahçepınar adına Ökkeş Soylu, Bahçe Ayransu adına Hüseyin Kılıç,  Gökçedağ su adına Yusuf Gezer, Ayranöz su adına Cengiz Göl Katıldılar.

Osmaniye’den günlük olarak ülke genelinde 100 binlerce şişe menba suyu gidiyor. 28 yıllık vilayet olmasına rağmen hala tanıtım sıkıntısı çeken Osmaniye’nin adı şişelerde görünmeyecek bir şekilde 6 punto ile yazılıyordu. Başak Gazetesi olarak bizde buna hep itiraz ediyorduk.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, su şişelerine Osmaniye’nin adının büyük şekilde yazılmasının kentin tanıtılmasında önemli rol oynayacağını ve Osmaniye’yi daha tanınır hale getireceğini ifade etti. 

Su fabrikası sahipleri ise, Vali Dr. Yılmaz’ın isteğine olum cevap verdiler. Bahçe’de faaliyet gösteren 6 su fabrikası sahibi de elindeki şişelere yapıştırılan etiketlerin bitmesinin ardından, yeni basılacak etiketlerde Osmaniye adını büyük harflerle yazacaklarına dair söz verdiler. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç yılmaz, Osmaniye’nin tanınmasında çok büyük önem arz eden bu talebe, su fabrikası sahiplerinin de olumlu yanıt vermelerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade ederek,”Osmaniye’nin tanınması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Hangi mecrada Osmaniye tanınacaksa onu kullanacağız. Osmaniye Türkiye’nin 80. Vilayetidir. 28 yıl önce vilayetlik statüsüne kavuşmuştur ve plakası 80’dır”dedi. 



Osmaniye 16.10.2024 15:23:00 0