Müteahhitler Birliği'nden Önemli Çağrı

Müteahhitler Birliği

Osmaniye Müteahhitler Birliği Dernek Başkanı Dr.Şükrü Şipal, yazılı bir açıklama ile Osmaniye Belediyesi’ne çağrı da bulundu.

Osmaniye Müteahhitler Birliği Dernek Başkanı Dr.Şükrü Şipal, yazılı bir açıklama ile Osmaniye Belediyesi’ne çağrı da bulundu.

Dr. Şipal, açıklamasında şunları kaydetti:

“Tüm Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Düziçi Belediyesine ait olan teleferik sistemi 120-130 milyon civarında satışa sunulmuştur. Bizler daha önceki yıllarda yapılması planlanan fakat yapılması için herhangi bir girişimde bulunulmayan OSMANİYE-ZORKUN yaylası arasında kurulması planlanan teleferik hattı için, Sayın Belediye Başkanımız İbrahim ÇENET ’in Düziçi Belediyesi ile pazarlığa oturup bu sistemin Osmaniye’ye kazandırılması adına bir adım atmasını beklemekteyiz. Bu sayede Osmaniye vizyonu açısından bir değişiklik ve ilimiz ziyaretçileri açısından da bir alan oluşturulacaktır. Maalesef Osmaniye’de yaşayan halkımızın ve ziyarete gelen vatandaşlarımızın sosyal bir aktivite yapabileceği hiçbir alan bulunmamaktadır. Bu sistemin ilimize her anlamda bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  Osmaniye ilinin gelişmesi ve kalkınması için maalesef asfalt yapımından çok daha fazlasına ihtiyaç vardır.Bu konuda bir başlangıç yapılması artık şarttır. Teleferik sistemi için istenen paranın Osmaniye Belediyesi’nin aylık gelirinin 115-120 milyon civarı olduğu düşünülürse çok yüksek olmadığını, kurulumla birlikte maksimum 200- 250 milyon TL’ye mal olacağını düşünmekteyiz. Fakat Yapılması Osmaniye İli açısından büyük bir kazanım olacaktır. Ayrıca Hemşerisi olmaktan gurur duyduğumuz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’in bu konuda bizlere yardımcı olacağını düşünmekteyiz.

Gerektiği takdirde bir heyet kurulmasını, paranın temini için çalışmalar yapılmasını, esnaf, kurum, vakıf ve derneklerden yardım talep edilmesini ve bir an önce bu tesisin Osmaniye’mize kazandırılmasını istemekteyiz. Bu paranın en az yarısını Osmaniye’de bulunan sivil toplum kuruluşlarından, işadamlarından ve memleketini seven yurttaşlarımızdanbulabiliriz. Hatta bir bağış kampanyası başlatılması durumunda Biz Osmaniye Müteahhitler Birliği Derneği olarak 500.000 TL ve Şahsım Dr. Şükrü ŞİPAL adına 500.000 TL bağış yapmayı taahhüt etmekteyim.

Bu konuda Osmaniye Müteahhitler Birliği olarak,Sayın Belediye Başkanımız bizleri görmezden gelse de; bizler maddi manevi destek vereceğimizi KAMUOYUNA ilanen duyururuz.”

 

 

 

 



Osmaniye 25.06.2024 13:23:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vali Yılmaz tarlada bamya topladı

2

Osmaniye'de trafik kazalarında 3 kişi yaralandı

3

Osmaniye'de spor okulları törenle hizmete girdi

4

Vali Yılmaz'dan, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesinin uygulandığı kurumlarda inceleme

5

Kadirli’de zabıta ekiplerinden işyerlerine sıkı denetim

6

Binboğa, görevi devraldı

7

Osmaniye'de 10 kişi tutuklandı

8

Amaç'tan Olcar'a ziyaret

9

Müteahhitler Birliği'nden Önemli Çağrı

10

Osmaniye'de temel kazısında bulunan Roma dönemi mozaikleri gün yüzüne çıkarılıyor