Müzik öğretmeninden "Evde Kal Türkiyem" şarkısı

Müzik öğretmeninden

Müzik öğretmeninden "Evde Kal Türkiyem" şarkısı

ANTALYA (AA) - TAHSIN KÜÇÜKKARACA - Antalya'da müzik ögretmeni Osman Çolak, yazdigi "Evde Kal Türkiyem" adli sarkiyla, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi vatandaslara "evde kal" çagrisinda bulundu.

Muratpasa ilçesinde yasayan 60 yasindaki müzik ögretmeni Çolak, ilkokul yillarinda bir ögretmenin yönlendirmesiyle melodilerle hayatina renk katti. Çocukluk çaginda çaldigi birbirinden farkli enstrümanlarla dinleyenlerin ruhuna dokunan Çolak, evinde kurdugu stüdyoyla besteledigi sarki ve marslari dinleyenlerin ilgisine sunuyor.

Sarkilarinda sosyal içerikli mesajlar vermeye çalisan Çolak, hem eserleriyle hem de çaldigi saz, gitar, piyano, keman gibi enstrümanlarla insanlarin begenisini kazandi.

Çolak, son olarak dünyayi etkisi altina alan Kovid-19'a karsi vatandaslarin duyarliligini artirmak amaciyla "Evde Kal Türkiyem" adli sarki yazdi.

- Güncel ve toplumsal olaylarda melodileri kullaniyor

Ögretmen Çolak, AA muhabirine, hayatini degistiren ögretmeni sayesinde çiktigi müzikli yolda, insanlara güncel ve toplumsal olaylari melodilerin dilinden anlatmaya çalistigini söyledi.

Ögrencilerinin de ruhuna melodilerle dokunarak ders çalisma azimlerini artirmaya çalistigini aktaran Çolak, derslerin disinda verdigi konserlerle ögrencilerin motivasyonuna katki sundugunu dile getirdi.

Çolak, insanin müzikle her duyguyu rahatça anlatabilecegini belirterek, söyle konustu:

"Bazen kelimelerle anlatamadigimiz duygulari müzikle ifade edebiliriz. Müzik duygularimizin dilidir. Söylemek istediklerimi sarkilarla anlatiyorum. Bazi sosyal projeler çerçevesinde hiçbir ücret talep etmeden 20'ye yakin okul için marslar yazip, besteler yaptim. Gönüllü olarak otizmli ögrenciler için konserler verdim. Sarkilarim ögrenciler ve aileler tarafindan çok begenildi. Bu benim için gurur vericiydi. Çok sevindim, mutlu oldum."

- Hem uyariyor hem de eglendiriyor

Kovid-19 ile mücadele sürecinde de yasananlara kayitsiz kalmadigini anlatan Çolak, "Koronavirüsle mücadelede 'Evde Kal Türkiyem' adli sarkisiyla farkindalik olusturdum. Bakanligimizin uyarilarini dikkate alarak sarki yazdim. Sarkiyla insanlarin disari çikmamalarini ve izole yasamalari gerektigini anlatmak istedim. Umarim insanlar sarkiyi dinlerken hem eglenir hem de uyarilari dikkate alir, devletin belirledigi kurallara uymak gerekiyor. " ifadelerini kullandi.

Çolak'in "Hayatimiz evimiz" sözleriyle baslayan "Evde Kal Türkiyem" sarkisi, "Her yer olsun tertemiz, Evde kal Türkiyem böylece güvendeyiz. Hayatlar evde güzel. Gönül selami yok el. Evde kal Türkiyem. Ödemeyelim bedel. Hayatlar eve sigar. Saglik mesafede var. Evde kal Türkiyem. Aglamasin analar" uyarisiyla tamamlaniyor.













Spor 27.04.2020 11:13:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Kempo IKF Dünya Şampiyonası, Antalya'da başladı

2

Eskrimde Uluslararası Çocuk Kupası, Antalya'da başladı

3

Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürdü

4

Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarına devam etti

5

Hentbol Kadınlar Süper Liginde Konyaaltı Galip

6

Adana'da Seyhan Nehri üzerinde masa tenisi yarışmaları düzenlendi

7

TFF 2. Lig'deki Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçında kavga çıktı

8

Dünya Paratriatlon Kupası Mersin'de düzenlendi

9

Futbol: Trendyol Süper Lig

10

Bitexen Adana 1954 şampiyonluk kupasını aldı