Myanmar’da darbeye karşı "kostümlü" protesto

Myanmar’da darbeye karşı

Myanmar’da darbeye karşı "kostümlü" protesto

Myanmar’ın Yangon kentinde gençler ve güzellik yarışmalarının katılımcıları, darbeye karşı tepkilerini göstermek için kostümleriyle protesto gerçekleştirdi.
Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta darbe yaparak yönetime el koymasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Askeri darbeye karşı kitlesel sokak protestolarının 5. günü ilginç görüntülere sahne oldu. Ülkenin en büyük kenti Yangon’da bugün gerçekleştirilen protestoda gençler balo kıyafetleriyle sokaklara döküldü. "Prenses protestosu" olarak adlandırılan gösterilerde protestoculardan biri, "Protestolara gençlerin de katıldığını göstermek istedik. Bu kostümlerin bunu yapmanın en iyi yolu olduğunu düşündük" ifadelerini kullandı. Protestoda ayrıca güzellik yarışmalarında boy gösterenler de yer aldı. Katılımcılar taçları ve sahne kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri yürüyüşte "Adalet istiyoruz", "Demokrasi için mücadele" yazılı pankartlar taşıdı.
Başka bir grup ise şişme havuzlarıyla birlikte Myanmar’daki Japon Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ne olmuştu?
Myanmar’da 49 yıllık askeri yönetimin ardından Kasım 2020’de ikinci kez demokratik genel seçimler yapılmıştı. Myanmar ordusu, geçtiğimiz 1 Şubat’ta Aung San Suu Kyi’nin lideri olduğu Ulusal Demokrasi Ligi’nin (NLD) Kasım 2020’de yapılan genel seçimlerde hile yaptığı gerekçesiyle yönetime el koymuştu. Darbenin ardından Myanmar’da 1 yıl süreyle olağanüstü hal ilan edilmişti. Yasaklara rağmen halk darbeye karşı tepki göstermek için protestolarını sürdürüyor.


Yurt Dünya 10.02.2021 12:47:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi