N Kolay 42. İstanbul Maratonu'na doğru

N Kolay 42. İstanbul Maratonu

N Kolay 42. İstanbul Maratonu'na doğru

ISTANBUL (AA) - Avrupa ile Asya kitalari arasinda 8 Kasim Pazar günü kosulacak N Kolay 42. Istanbul Maratonu'nun tanitim toplantisi yapildi.

Swissotel The Bosphorus'ta gerçeklestirilen toplantiya Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskan Vekili Mustafa Yasin Tas ile Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer katildi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, maratonun sehir adina heyecan verici oldugunu belirterek, "Istanbul Maratonu, büyük emeklerle bu seviyeye gelmis çok kiymetli bir organizasyon. Böyle güzel bir organizasyonu Istanbulumuza kazandiran herkese minnet duyuyorum. Bütün arkadaslarim daha iyi olma hedefiyle çalisiyorlar. Bu yil aramiza katilan Aktif Bank'a tesekkür ediyoruz. Istanbul'un bu markasini bütün dünyaya çok etkin bir sekilde yayma hedefindeyiz. Elbette yasadigimiz pandemi süreci bu hedefimizi biraz frenledi. Ancak sportif manada frenlemedi, katilimlar oldukça yüksek. Insallah sporun temel ruhu olan böylesine güzel bir etkinligi daha yaygin ve etkin hale getiririz." diye konustu.

Atletizme büyük önem verdiklerini dile getiren Imamoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sporun temeli gibi duran atletizmi bir kentte var etmek zorundasiniz. Yoksa o kentin sporla bulustugu konusunda bir iddia sahibi olamazsiniz. Bu yönüyle biz atletizmi bu sehrin her noktasinda var etmek için çalisiyoruz. Atletizm pisti eksikligini görüyoruz. Insallah Maltepe'dekini önümüzdeki ay hizmete açacagiz. Yeni atletizm pistlerini bu kente kazandiracagiz ki sehrimizde spor ruhu dogru bir yerde baslasin. Bu, ayni zamanda katilimci bir ruha da ihtiyaç duyuyor. Istanbul'daki bütün vatandaslari sürecin içine katmak gerekiyor. Ben bunun adina biraz da olimpiyat ruhu diyorum. Bu ruhu elde edemezseniz, o zaman olimpiyat kenti olunamiyor. O manada yapilacak çok isimiz var. Istanbul Maratonu daha önce halkin katilimiyla baska bir coskuyla yürüyordu. Maalesef bu sene pandemi nedeniyle yapamiyoruz. Bu sene kosanlar çok sansli çünkü köprüyü iki kez geçmis olacaklar."

Ekrem Imamoglu, Istanbul'un olimpiyat düzenleme hedefiyle ilgili soruyu söyle yanitladi:

"Olimpiyat bizim siki bir sekilde gündemimizde. Olimpiyat sadece tesis degil. Elbette yillardir sehrimize katilan çok kiymetli tesislerimiz var. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Ancak bir sehrin olimpiyati kazanmasi için baska faktörler de var. Biliyorsunuz 2028 olimpiyatlari dahil adresler belli. Sonraki olimpiyatlara sehrimizi hazirlamak adina bir prensip yol haritamiz var. Bunun baska asamalari da var. Yogun çalisiyoruz, aktörleriyle iletisim halindeyiz. Bu, Türkiye'nin tüm unsurlariyla bütünlesik bir mücadele süreci. Bence sürecin içinde en olmasi gereken 16 milyon Istanbullu. 16 milyon Istanbullu ruhuyla, katilimiyla, inanciyla, spora olan bagiyla yoksa bunun olma sansi yok. Bu tarafi tamamlama noktasinda yogun bir çalisma içindeyiz. Ilerleyen haftalar içinde sizleri bilgilendirmis olacagiz."


- Renay Onur: "Yarisi Yenikapi'da baslatacagiz"


Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur da maratonun, Istanbul'un önemli geleneklerinden biri oldugunu anlatarak, "Pandemi nedeniyle Istanbul zor bir dönem geçirdi. Dünyadaki birçok büyük sehir gibi. Fakat bu sürede Istanbul Maratonu'nu iptal etmeyi hiç düsünmedik. Böyle büyük sehirlerde yasamin hiç durmamasi gerektigini ve bunu en güzel sporla gösterilecegini düsünüyoruz. Bizim amacimiz Istanbul'u daha aktif bir sehir haline getirmek." ifadelerini kullandi.

Onur, Istanbul Maratonu'nu baslatan 12 kisi arasinda yer alan Selahattin Yildiz'in bu yil vefat ettigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Maratonu 42 sene önce onlar baslatmasaydi, simdi burada olmayacaktik. Bu nedenle Istanbul Maratonu'nun bu sene de devam etmesi bizim için önemliydi. Maraton, yaptigimiz anlasmayla N Kolay Istanbul Maratonu oldu. Bu anlasma bize güç ve güven verdi. Su anda maratona 2 bin 300 Türk ve 900 yabanci sporcu kaydi var. Maratonda bu sene pandemiye özel bir parkur çikarmak zorunda kaldik. Pandemi nedeniyle kosuda çok ciddi bir sosyal mesafe uygulamamiz gerekiyor. Bunu köprü üzerinde yapmamiz mümkün görünmedi. Onun için yarisi Yenikapi'da baslatacagiz. Sosyal mesafeye uygun bir alan. Sadece bu seneye özel olarak parkurumuzu Yenikapi'dan baslatacagiz. Parkur Yenikapi'dan baslayacak ve atletler, Galata Köprüsü, Karaköy, Barbaros Bulvari, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü geçtikten sonra Altunizade'den tekrar köprüye dönecek. Ayni güzergahtan dönecek yarismacilar Galata Köprüsü'nü geçtikten sonra Balat'a yönelecek ve oradan dönerek Yenikapi'da kosuyu tamamlayacak. Ilk defa sporcular Avrupa'dan Asya'ya kosuyor olacak. Köprü ilk defa iki kez geçilecek. Maratona katilamayacaklari da düsündük. Bunun için sanal kosu yapmaya karar verdik. Sanal kosu ile 81 ilden sporculari kosturmayi planliyoruz."

Türkiye Atletizim Federasyonu Baskan Vekili Mustafa Yasin Tas ise Istanbul Maratonu'nun Türkiye'nin kitlesel olarak yapilan en büyük spor organizasyonu oldugunu belirterek, "Istanbul Maratonu ayni zamanda Türkiye Maraton Sampiyonasi olarak degerlendirilecegi için bizim elit atletlerimiz de katilacak. Birinci gelen Türk sporcu ayni zamanda Türkiye sampiyonu olmus olacak. Türk ve yabanci elit sporcularin katilacagi kaliteli bir maraton olacak." degerlendirmesinde bulundu.


- Serdar Sümer: "Aktif Bank olarak çiktigimiz yolculuk maratona çok benziyor"


Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer de Istanbul Maratonu'nun dünyada kitalararasi kosulan tek maraton oldugunu vurgulayarak, "Maratonu ben biraz hayata benzetiyorum. Aktif Bank olarak bizim çiktigimiz yolculuk maratona çok benziyor. 2008 yilinda 25 kisilik ekiple toplam 50 milyon dolarlik bir varlikla yola çiktik. Simdi 2 bin kisiyiz. Yillik karimiz neredeyse 100 milyon dolari buldu. 12 yilda bu noktaya gelen ekibin bir parçasi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Ayni maraton gibi, baslarken biraz zorlaniyorsunuz, ilerledikçe mesafeninin kisaldigini ve güçlendiginizi görüyorsunuz." diye konustu.

Sehir maratonlarinin keyif verici oldugunu aktaran Sümer, sunlari kaydetti:

"Istanbul öyle keyifli sehir ki kosmak aslinda bir taraftan da sehri tanimak anlamina geliyor. Istanbul Maratonu'nun isim hakkini almak istiyorduk. O yüzden özel bir an yasiyorum. N Kolay adindan da anlasilacagi üzere her zaman, her yerde ve çok kolay bir sekilde bireylere tüm finansal hizmetleri sunmak istedigimiz dijital bankamiz. O anlamda Istanbul Maratonu ile de çok örtüsüyor. Bu tip sehir maratonlari çok esitlikçi ve demokrat platformlar. Isteyen herkes katilabiliyor. N Kolay da çok esitlikçi olmasini istedigimiz bir marka. Herkesin en kolay sekilde ulasabilecegi bir hizmet olsun istiyoruz. Spor Istanbul ile elektrigimiz çok uydu. Onlardan gelen yönlendirmelerle çok daha güzel isler yapacagimizi düsünüyorum. Böyle bir sehirde çok daha güzel aktiviteler yapabiliriz. Biz de bunun içinde olmaktan gurur duyariz."



Bölgeden 21.10.2020 16:07:42 0
Anahtar Kelimeler: n kolay 42. istanbul maratonu'na doğru

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

3

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

4

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

6

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

7

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

8

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

9

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı

10

Kahramanmaraş’ta vatandaşlara fidan dağıtıldı