Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tanık: "İş adamları yurt içi yatırımlarına ağırlık vermeli"

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tanık:

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tanık: "İş adamları yurt içi yatırımlarına ağırlık vermeli"

ISTANBUL (AA) - Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanik, Türk is adamlarinin yurt içi yatirimlarina agirlik vermesi gerektigini belirtti.

Nata Holding'in düzenledigi basin toplantisinda konusan Tanik, yurt disi yatirimlarini bir süreligine askiya aldiklarini söyledi.

Tanik, Sultangazi'de Vega AVM Istanbul'a yatirim yaptiklarini belirterek, "Türkiye'deki yatirimlarimiza konsantre olduk, bilindigi gibi dünya çapinda bir virüsle mücadele ediyoruz. Özellikle istihdam açisindan geri adim atmamak adina bu karari aldik, AVM ve konut projelerine yogunlastik." ifadelerini kullandi.

Vega AVM Istanbul'un 57 bin metrekare kiralanabilir alani, 120 magazasiyla bulundugu ilçeye büyük bir ivme kazandiracagini belirten Tanik, sunlari kaydetti:

"Sadece AVM yapmadik aslinda toplamda 500 bin metre kare insaat alani içerisinde AVM’mizle entegre bir biçimde projelendirmis oldugumuz, 500 dairenin bulundugu Tem Point konutlarimiz ve hemen yanina insaatini üstlenmis oldugumuz 120 yatak kapasiteli özel hastane projesi ile son yillarda önemi daha da artan saglik turizmi ile entegre tam bir karma projeye imza atmis bulunuyoruz.

Bilindigi gibi geçtigimiz aylarda Anadolu Efes'in Istanbul Bahçelievler'de bulunan 120 bin 657 metrekarelik fabrika arazisini ailemize katmistik, bu bölgede atil vaziyetteki alani degerlendirerek kadim sehrimiz Istanbul'a ve Istanbulluya yakisir modern bir yasam alani insa etmek için çalismalarimizi hizlandirdik. Bu vesile ile istihdam yaratmak ve ekonomimize katkida bulunmak da ayrica gurur kaynagi."


- "2020 yilinda Türkiye'ye 250 milyon dolar yatirim yaptik"


2020 yilinda Türkiye'ye 250 milyon dolar yatirim yaptiklarinin altini çizen Tanik, bu yil açtigimiz ve açmayi planladigimiz AVM'ler ile toplamda 100 bin metrekare kiralanabilir alan ve 250 magazayla sadece ekonomiye degil, istihdam açisindan da Türkiye'ye büyük katki saglayacaklarini belirtti.

Tanik, Türkiye'nin 5 sehrinde ayni anda AVM ve konut projeleri yaptiklarini belirterek, Istanbul, Izmir, Ankara, Eskisehir, Adana ve Bodrum'da yatirimlarinin devam ettigini, sadece bu yil 1 milyon metrekare insaat yaptiklarini kaydetti.

Türkiye zorlu bir süreçten geçtigini belirten Tanik, sözlerini söyle sürdürdü:

"Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlige ihtiyacimiz var. Daha çok çalismali, daha çok üretmeli, her zamankinden daha çok vatanimiza sahip çikmaliyiz. Gün birlik olma günü. Devletimize ve kendi aklimiza, is gücümüze güvenmeliyiz. 2018- 2019 yilinda yaptigimiz yatirimlarla dogrudan bin kisi, dolayli olarak ise 8 bin kisiye istihdam sagladik.

2020-2021 yillarinda yaptigimiz ve yapacagimiz projelerle 10 bin kisiye dolayli olarak istihdam saglamis olacagiz. Yaptigimiz her projede bu sayiyi artirmayi hedefliyoruz. Özellikle Türk ekonomisi ve gençlerimizin istihdami için is adamlarimizin yurt içi yatirimlarina agirlik vermesi gerekiyor.

Tarih boyunca çok sayida sikintiyi atlatmis bir milletin pandemi sürecini de devlet millet el ele atlatacagina hiç kuskum yok biz de is dünyasi olarak üzerimize düsen görevi layikiyla yapmaya devam edecegiz. NATA Holding olarak her zaman oldugu gibi bugün de is ortaklarimiz olarak adlandirdigimiz perakendecilerimizin yaninda oldugumuzu göstermek amaci ile, kapali olduklari tarihler arasinda kira faturasi hazirlamadik ve herhangi bir kira talebinde bulunmadik. 11 Mayis'ta AVM'lerin yeniden açilmasiyla birlikte is ortaklarimiza destek olarak perakende için zorlu geçen pandemi dönemini el ele atlatmak için çaba sarf ettik."



Politika 9.10.2020 10:53:11 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı