Nene Hatun’un vefatının 67. yıl dönümünde Yalova Altınova’da bir sokağa verildi

Nene Hatun’un vefatının 67. yıl dönümünde Yalova Altınova’da bir sokağa verildi

Nene Hatun’un vefatının 67. yıl dönümünde Yalova Altınova’da bir sokağa verildi

Yalova Altınova Belediye Meclisi’nin kararıyla, Anadolu insanının fedakâr anası Nene Hatun’un ölümünün 67. yıl dönümü nedeniyle adı ilçedeki bir sokağa verildi.
Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği’nin bulunduğu sokağın ismi, “Nene Hatun sokağı” olarak değiştirildi. Düzenlenen törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Erzurum’umuzun şanlı ve şerefli neferi, Türk kadınının kahramanlık simgesi Nene Hatun’u vefatının 67. Yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda lokalinin bulunduğu sokağının isminin ’Nene Hatun’ olarak değiştirilmesi talebi, Altınova Belediye meclisince uygun bulunmuştu.
Sokağın açılışı ve Nene Hatun’ın 67. yıl dönümünde anma programına Vali Muammer Erol, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, önceki dönem Çevre Bakanı İdris Güllüce, önceki dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Macit ve yönetimi, siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri, STK Başkanlarıve çok sayıda vatandaş katıldı.
Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz, derneklerinin bulunduğu sokağa Nene Hatun isminin verilmesinden dolayı Başkan Oral ve meclis üyelerine teşekkür etti.


Güncel 28.05.2022 10:13:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de, 83 suç kaydı bulunan hırsız dolapta saklanırken yakalandı

2

Mersin'de kar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

3

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen zanlı tutuklandı

4

AKSAV'da hedef "beyaz şapkalı hackerlar" yetiştirmek

5

Alanya'da hayatını kaybeden gazeteci Fazıl Tunç toprağa verildi

6

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Antalya-Konya kara yolunda bayram yoğunluğu

8

Hatayspor-Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından

9

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

10

Antalya'da bir kişi evinde ölü bulundu