NEVÜ ile Opole Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında ‘Erasmus+ Anlaşması’ imzalandı

NEVÜ ile Opole Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında ‘Erasmus+ Anlaşması’ imzalandı

NEVÜ ile Opole Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında ‘Erasmus+ Anlaşması’ imzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin girişimleri ile NEVÜ ve Polonya Opole Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında ‘Erasmus+ Anlaşması’ imzalandı.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın yürütmüş olduğu görüşmeler ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Polonya Opole Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında Erasmus+ anlaşması imzaladıklarını söyledi. Aktekin, imzalanan Erasmus+ anlaşması ile Alman Dili Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Erasmus+ öğrenci öğrenim görme hareketliliğinden faydalanacaklarını kaydetti. Rektör Aktekin; “Üniversite olarak uluslararasılaşma adına belirlediğimiz hedefler doğrultusunda farklı ülke üniversiteleriyle de birçok alanda ikili anlaşma ve ortak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çerçevede Romanya’nın Sibiu Lucian Blaga Üniversitesi ve Sırbistan’ın Niş Üniversitesi’nin ardından şimdi de Polonya Opole Üniversitesi ile ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında Erasmus+ anlaşması imzaladık. Böylece üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz belirledikleri hedefler doğrultusunda mesleki kabiliyetlerini yurtdışı tecrübesiyle güçlendirebilecekler. Ayrıca söz konusu anlaşma, bölümde görev yapan akademisyenlerimizin de akademik tecrübelerini zenginleştirebilecekleri Erasmus+ ders verme hareketliliği faaliyetinden faydalanmalarına imkan tanımaktadır” diye konuştu.

Polonya Opole Üniversitesi
Opole Üniversitesi 1994 yılında kurulmuş, on iki fakülte ve on dokuz bilimsel enstitüden oluşmaktadır. Opole Üniversitesi dinamik, modern ve çok yönlü, diğer üniversite birimleriyle iş birliği yapan akademik bir kurumdur.


Güncel 22.12.2022 15:14:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

2

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

3

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

4

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

5

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

6

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

7

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

8

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

9

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

10

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak