Nihat Hatipoğlu, Bağcılar’da Ramazan ayı etkinliklerine misafir oldu

Nihat Hatipoğlu, Bağcılar’da Ramazan ayı etkinliklerine misafir oldu

Nihat Hatipoğlu, Bağcılar’da Ramazan ayı etkinliklerine misafir oldu

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği programa katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu Ramazan ayında üzerinde durduğu “İstikamet üzere olmak” konusuna değindi. “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetinin yer aldığı Hud Suresi’nin Peygamber Efendimizi yaşlandırdığını söyleyen Hatipoğlu, “Peygamberimizi bile bu ayet derinden sarsıyor ve ihtiyarlatıyor. O yüzden istikametli olmaya devam edeceğiz” dedi.
İlahiyatçı ve TV Programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerine misafir oldu. Başkanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Hatipoğlu’nu büyük bir kalabalık karşıladı. Davetlilerle kısa bir süre sohbet eden Hatipoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu seneki konusu olan “İstikamet üzere olmak” üzerine konuşma yaptı.

Tevazu çok önemli
İstikametin dürüst bir yaşam sürmek olduğunu belirten Hatipoğlu, “Bizim Müslümanlar olarak haset etmemeye, kimsenin aleyhinde konuşmamaya, dedikodu yapmamaya ihtiyacımız var. Bunlara elimizden geldiğince dikkat edeceğiz. Birbirimizi üzmemeye gayret edeceğiz. Hud Suresi’nde ‘emrolunduğun gibi dosdoğru ol” denildi. Hz. Muhammed Efendimizin(s.a.v.) siyah saçlarını bu ayet beyazlattı. Bir derdin mi var diye soranlara ise ‘Beni bu ayetler yaşlandırdı’ diye cevap verdi. Peygamberimizi bile bu ayet derinden sarsıyor ve ihtiyarlatıyor. O yüzden istikametli olmaya devam edeceğiz. İslam sadece namaz kılmak, örtünmek ve hacca gitmek değildir. Bunlar tabi ki lazım ama güzel ahlak, kimseye kızmamak, küsmemek, kin tutmamak, nefret beslememek, komşuyu incitmemek ve kendini dev aynasında görmemek gerekiyor. Kabir çok kötü bir şey. Tevazu çok önemli. Allah mütevazi olanı yükseltir kibirli olanı yere batırır. Dürüst olmak lazım” dedi.
Ramazan ayının son on gününde ibadeti artırılması yönünde tavsiyelerde de bulunan Hatipoğlu, programı toplu duayla bitirdi.


Güncel 21.04.2022 12:29:21 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı CHP'li Ümit Kutlu hakkında suç duyurusunda bulundu

2

Osmaniye'de Serviks Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla etkinlik düzenlendi

3

Kozan'da, terör örgütü YPG/SDG yandaşlarının Türk bayrağına saldırısına tepki

4

Hatay'da aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi meclis binası tanıtıldı

5

Luxera GYO'dan konut piyasası değerlendirmesi

6

Kahramanmaraş'ta tır ile çarpışan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

7

Beymen Reborn platformuna mobilya ve ev aksesuarları eklendi

8

Karmod'dan Tunus'a konteyner şantiye ihracatı

9

Osmaniyeli sporcular, Türkiye Ju Jıtsu Şampiyonası’ndan 19 madalyayla döndü

10

Antalya'da Atatürk Devlet Hastanesinin yapım ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek