Nissan, sürdürülebilir büyüme ve karlılığı önceliklendirdiği dönüşüm planını açıkladı

Nissan, sürdürülebilir büyüme ve karlılığı önceliklendirdiği dönüşüm planını açıkladı

Nissan, sürdürülebilir büyüme ve karlılığı önceliklendirdiği dönüşüm planını açıkladı

ISTANBUL(AA) - Japonya merkezli otomotiv üreticisi Nissan, 2023 mali yili sonuna kadar sürdürülebilir büyüme, finansal kararlilik ve karliligi hedefledigi dört yillik planini açikladi.

Nissan'dan yapilan açiklamaya göre, dört yillik plan kapsaminda Nissan, kararli adimlarla isini dönüstürmek üzere karli olmayan operasyonlarini ve ihtiyaç fazlasi tesislerini gözden geçirecek ve yapisal reformlar gerçeklestirilecek. Sirket ayrica, üretim kapasitesini, global ürün gamini ve harcamalarini da düzenleyerek sabit giderleri azaltacak. Disiplinli yönetim ile sirket, somut iyilesme ve sürdürülebilir büyüme saglayacak is alanlarina öncelik vererek bu alanlara yatirim yapacak.

Nissan, bu plani uygulamaya koyarak 2023 mali yili sonuna kadar yüzde 5'lik operasyonel kar payi ve yüzde 6'lik sürdürülebilir global pazar payi elde etmeyi hedefliyor. Bu paya, sirketin Çin'de gerçeklestirdigi yüzde 50 öz kaynak ortakliginin da katkisi olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Makoto Uchida, degisim planinin, asiri satis büyümesinden ziyade, dengeli büyümeyi güvence altina almayi hedefledigini belirterek, "Simdi, en yetkin oldugumuz konulara konsantre olarak isimizin kalitesini gelistirecek; finansal disiplin ve birim basi net gelire odaklanarak karlilik elde edecegiz. Bu ayni zamanda, yeni bir dönem için 'Nissan Degerleri' (Nissan-ness) olarak tanimladigimiz kültürü hayata geçirmek ile örtüsmektedir." ifadelerini kullandi.

- Sirketin devreye alacagi hamleler

Açiklamada sirketin devreye alacagi hamleler söyle siralandi:

" - Rasyonalizasyon; etkinligi artirmak, maliyetleri düsürmek ve yeniden yapilanmak için güçlü hamleler: Standart vardiya operasyonu varsayimi üzerinden, Nissan'in üretim kapasitesini yillik yüzde 20 yeniden ölçeklendirerek 5,4 milyon adet seviyesine getirmek. Fabrika kullanim oranini yüzde 80 üzerine çikararak operasyonlari daha karli kilmak. Global ürün yelpazesini yüzde 20 oraninda rasyonalize ederek, 69'dan 55 modelin altina inmek. Sabit maliyetleri yaklasik 300 milyar yen azaltmak. Bati Avrupa'daki Barselona fabrikasini kapatma plani. Kuzey Amerika üretimini temel modeller etrafinda birlestirmek. Endonezya'daki üretim tesisini kapatarak, ASEAN'da tek üretim üssü olarak Tayland tesisine odaklanmak. Alliance ortaklarimiz ile üretim, modeller ve teknolojiler de dahil olmak üzere kaynaklari paylasmak.

- Temel pazarlar ve temel ürünleri önceliklendirmek: Nissan'in temel operasyonlarini Japonya, Çin ve Kuzey Amerika pazarlarina odaklamak. Nissan'in Güney Amerika, ASEAN ve Avrupa bölgelerindeki aktivitelerini uygun operasyonel seviyede tutmak için Alliance ortaklarinin varliklarindan faydalanmak. Güney Kore ve Rusya'daki Datsun faaliyet alanlarindan ve ASEAN'daki bazi pazarlardan çikmak. Gelistirilmis C ve D segmentindeki araçlar, elektrikli araçlar, spor otomobiller dahil olmak üzere, global temel model segmentlerine odaklanmak. Önümüzdeki 18 ayda 12 model lansmani yapmak. 2023 yili sonuna kadar yillik 1 milyondan fazla elektrikli araç satisi beklentisi ile EV (elektrikli araçlar) ve elektrik motorlu araçlarda, e-POWER dahil olmak üzere, bilinirligimizi artirmak. Japonya'da iki elektrikli araç ve dört e-POWER aracin daha lansmanini gerçeklestirmek ve elektrifikasyon oraninin satislarin yüzde 60'ina çikarmak. 20 pazarda 20'den fazla modelde ProPILOT gelismis sürüs destek sistemini tanitmak, 2023 yili sonuna kadar yillik 1,5 milyondan fazla adedi bu sistem ile donatilmis olarak hedeflemek."

Uchida, Nissan'in dünya çapindaki tüm müsterilerine fayda sunmasi gerektigini kaydederek, "Bunu basarmak için rekabetçi oldugumuz pazarlarda, teknoloji ve ürün alanlarinda atilimlar yapmaliyiz. Bu yaklasim, Nissan'in DNA'sinda mevcuttur. Bu yeni dönemde, Nissan insan odakli olmaya devam ederek, herkes için teknoloji gelistirmek ve sadece Nissan’in yapabilecegi sekilde çözüm bulmaya devam edecektir." degerlendirmesinde bulundu.



Politika 29.05.2020 19:37:23 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı