Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yer alan Deprem TOKİ inşaatı rezerv alanında yaklaşık 1 milyon TL değerinde elektrik kablosu ve çeşitli inşaat malzemelerinin çalındığı bilgisi üzerine emniyet ekipleri harekete geçti.
Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, olaya karıştığı tespit edilen 20 ×× 556 plakalı araçla bağlantılı olarak TOKİ inşaatında çalışan İ.Y. (23), N.K. (22), D.Y. (18), M.S. (19), İ.K. (24), İ.K. (30) ve A.S. (39) isimli 7 şahıs gözaltına alındı.
Çalınan malzemeler, emniyet birimlerince tespit edilen adreste bulunarak ilgili birimlere teslim edildi. Şüphelilerin inşaat alanında kaldıkları odada yapılan aramada ise bir adet G19C P114 9mm P.A.K. ibareli ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait bir adet boş şarjör ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi. Savcılıkça tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.